Medicul Radu Lupescu explică de ce a ajuns Franța la numărul uriaș de pacienți COVID și ce tratamente prelungesc viața infectaților (VIDEO)

Medicul Radu Lupescu explică de ce a ajuns Franța la numărul uriaș de pacienți COVID și ce tratamente prelungesc viața infectaților (VIDEO)
FOTO SIMBOL: Hepta.ro / DPA Images / David Tane

Medicul Radu Lupescu, stabilit în Franța, a explicat miercuri seară, într-o intervenție în platoul B1 TVcum s-aajuns la explozia de noi infectări cu COVID-19, motivul pentru care s-a reinstituit carantina națională, dar și ce tratamente revoluționareau început să folosească medicii în spitale, care nu s-aufolosit în primul val, din primăvară, șicare acum salvează vieți.

„Este îngrijorător situația evoluează foarte rapid în mod defavorabil. Vedem că rata de pozitivizarea testelor a ajuns la 18%. Incidența este de peste 380de cazuri la 100.000 de locuitori și în unele locuirise depășește1000„, a afirmatmedicul.

Principalul factor care a dus la creșterea numărului de îmbolnăviri a fost că oamenii au uitat de restricții în timpul verii.

„Ce s-a întâmplata fost relaxarea totală dintimpul verii,a întregii populații,inclusiv a medicilor. Am crezut ca am trecut de primul val și că nu se va mai întoarce atât de rapid. N-am dat seama în septembrieca reîncepeșivor șimomente greledar este clar ca adeziunea la măsurile de constrângere a fost mult mai mica decât se așteaptă. Din păcate, este unul dintre neajunsurile democrației, nu se pot impune foarte puternic restrângeri de libertăți și afectare economiei. Acum ajungem iarăși în momentul în care dacă nu se iau aceste măsuri la saturarea sistemului de sănătate”, a explicatRadu Lupescu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tratamentele pe care medicii francezi le administrează acum pacienților cresc șansele de supraviețuire.

„În primul rand au fost niște evoluții intre luna martie aprilie și acum. Sunt două lucruri importante s-a trecut la ventilația cu debit înalt de oxigen înainte de intubare,ceea ce poate întârzia intubarea pacienților. În doilea rand, sunt corticoizii care funcționează și diminuează totuși formele grave, nu mergperfect,dar diminuează numărul de forme grave sunt doi factori care s-au schimbat din martie pana acum. Am învățat din prima fază. Am discutat deja redeschiderea unor paturi de reanimare. Transformăm paturile de Terapie Intensivă în paturi de reanimare„, a mai spus specialistul.

Franța intră în carantină totală de vineri

Președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că va fi reimpusă carantina totală de vineri, în contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de coronavirus. Măsurile vor intra în vigoare în noaprea de joi spre vineri,„cel puțin până la 1 decembrie”.

Frontierele externe vor rămâne închise „cu câteva excepții”, pe de altă parte, cele UE rămân deschise. „Evident, francezii din străinătate vor putea reveni. Vor fi implementate teste rapide. Niciun călător nu va putea reveni în țară dacă nu suntem siguri că nu este purtătorul virusului ”