Membrii USL Argeș, nemulțumiți că sediile importante ale regiunii vor fi mutate la Ploiești și Alexandria

Membrii USL Argeș, nemulțumiți că sediile importante ale regiunii vor fi mutate la Ploiești și Alexandria

USL Argeș ameninţă cu boicotarea guvernului Ponta în problema regionalizării. Senatorul PNL Ion Popa a avertizat că USL Argeş ar putea chiar să organizeze proteste de stradă, dacă problema nu va fi tranşată echitabil.

Popa a susţinut că îi va cere lui Liviu Dragnea să explice de ce sediul regional Sud Muntenia al Direcţiei Naţionale de Antifrauda Fiscală şi cel al Inspectoratului pentru Controlul Traficului Rutier vor fi în Alexandria, în judeţul Teleorman, din care provine vicepremierul.

„Am avut o interpelare pentru domnul Dragnea şi de două luni nu am primit răspuns. Eu l-am întrebat dacă există o structură care să facă regionalizarea şi dacă fac parte specialişti din varii domenii, care să lucreze bine, sa aducă un proiect pilot. (…) Am înţeles că există o structură şi un proiect în dezbatere publică. În privinţa capitalei, mi s-a răspuns să nu mai folosim acest termen, ci reşedinţa, de parcă asta era cel mai important”, susține Popa.

Sediul regional Sud Muntenia al Direcţiei Naţionale de Antifrauda Fiscală şi cel al Inspectoratului pentru Controlul Traficului Rutier vor fi, potrivit proiectului, mutate în Alexandria. De asemenea, alte două instituții importante, Finanţele Publice şi Ambulanţa, îşi vor avea sediul regional Sud Muntenia în Ploieşti. Iar cel puţin deocamdată, Argeşul nu a „primit” niciun sediu regional. Motiv pentru care senatorul liberal izbucneşte.

„Vreau să îl întreb pe Dragnea de la tribuna Senatului cum a făcut de a ajuns Alexandria capitala regiunii. Dacă această repartizare, de exemplu a structurii Antifraudă, respectă criteriile. (…) Dacă se fac criterii pe muşchi umflaţi, nu vor avea succes şi vreau să propun următoarea decizie politică în Arges: Ce facem şi cum ne comportăm dacă acesta este tratamentul la care suntem supuşi. Îi rog pe directori să se comporte demn, fie că sunt subordonaţi celor de al Telorman sau Prahova. Pentru că ei reprezintă Argeşul şi cetăţenii lui”, mai arată Ion Popa.

USL Arges ameninta cu boicotarea regionalizarii

Embed:

Ultima oră
00:49 - Asztalos Csaba (CNCD), despre minoritățile sexuale: Sunt concetățeni care suferă, nu sunt tratați în demnitatea lor umană. Prejudecățile sunt exploatate / Subiectul, parte din așa-zisul război hibrid-mediatic promovat de Rusia (VIDEO)
23:43 - Restanțierii la energie electrică și gaze vor putea fi debranșați. Guvernul a abrogat prin OUG prevederea care interzicea deconectarea rău-platnicilor pe perioada stării de alertă
23:37 - Incendiu de vegetație în Corbeanca. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului
22:48 - Grecia, în lupta cu flăcările. Incendiile de vegetație pun în pericol orașele de la periferia Atenei: Este dramatic! Tuturor ne este frică (VIDEO)
22:48 - Irineu Darău, candidatul-surpriză la șefia USR-PLUS: Sunt foarte multe probleme interne. Ceva trebuie să se schimbe în conducerea partidului. Abia aștept dezbaterile cu cei doi contracandidați (VIDEO)
22:24 - Situație dramatică în Grecia. Românii plecați în vacanță au primit avertizarea RO-Alert, din cauza incendiilor puternice de vegetație. O autostrada este închisă
22:10 - Sfârșitul unei ere | Ce performanțe a reușit Leo Messi la FC Barcelona: Lista trofeelor câștigate
22:04 - Cod roșu de vijelii și ploi torențiale, valabil în România. Rafalele vor depăși 100 km/h
21:56 - Acoperișul unui bloc din Lupeni, smuls de vântul puternic și aruncat peste mașini. Două autoturisme au fost avariate (FOTO)
21:45 - E oficial: Aventura lui Leo Messi la Barcelona s-a terminat. Anunțul clubului