Mesaj în limba română al ministrului Sănătății din Austria. Wolfgang Mückstein: „Faceți-vă acum programarea. Fiecare vaccin contează!” (VIDEO)

Mesaj în limba română al ministrului Sănătății din Austria. Wolfgang Mückstein: „Faceți-vă acum programarea. Fiecare vaccin contează!” (VIDEO)
Captură Video - Sozialministerium / Youtube

Wolfgang Mückstein, ministrul austriac al Sănătății, a transmis un mesaj în limba română prin care i-a îndemnat pe români să se vaccineze anti-COVID-19.

Ministrul austriac al Sănătății îi îndeamnă pe români să se vaccineze

„Rugămintea mea: faceți-vă acum programarea pentru vaccinarea împotriva coronavirusului! Fiecare vaccin contează!”, a spus, în română, Wolfgang Mückstein.

Într-o postare pe Facebook, acesta a precizat că numărul persoanelor vaccinate pe zi a scăzut de la peste 100.000 la circa 40.000, deși „e deosebit de important să ajungem la cât mai multe persoane și să le convingem că vaccinarea protejează împotriva coronavirusului”.

„Mă adresez acum în mod special persoanelor care au emigrat, chemându-le să se vaccineze (…) Vă rugăm să profitați de numeroasele opțiuni de vaccinare și să vă protejați pe dvs. și pe cei din jur de boli grave și de consecințe ulterioare, cum ar fi long-COVID”, a mai scris Wolfgang Mückstein, pe Facebook.

Românii reprezintă a doua cea mai mare minoritate din Austria, după germani.

România și Bulgaria sunt la coada clasamentului din UE privind imunizarea. Potrivit Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, numărul de infectări cu coronavirus în Europa a crescut pentru a cincea săptămână la rând.