Mesaj superb lansat de Papa Francisc: „Fără vreo rețea socială, Fecioara Maria a fost primul influencer din istoria lumii” (FOTO)

Mesaj superb lansat de Papa Francisc: „Fără vreo rețea socială, Fecioara Maria a fost primul influencer din istoria lumii”  (FOTO)

Papa Francisc a aruncat internetul în aer, cu una dintre cele mai simpatice postări din ultima vreme. Suveranul pontif a declarat-o pe Fecioara Maria ca fiind primul „influencer” din istoria lumii, deși la acea vreme Internetul nu exista nici în cele mai îndepărtate visuri.

„Cu un simplu «da», Fecioara Maria a devenit cea mai influentă femeie din istoria lumii. Fără să dispună de vreo rețea socială, ea a devenit primul „influencer” veritabil: influencer-ul lui Dumnezeu”, a fost mesajul lansat de cea mai importantă figură a Bisericii Catolice.

Papa Francisc a făcut o afirmație similară și sâmbătă, atunci când s-a adresat unei audiențe masive, în capitala statului Panama.

„Tânăra fată din Nazareth nu a apărut în rețelele sociale din acele vremuri… dar fără să vrea și fără să urmărească acest lucru, ea a devenit femeia cu cea mai mare influență din istorie”, a spus argentinianul în mesajul său de Ziua Internațională a Tineretului.

Mulți dintre urmăritorii săi de pe Twitter au considerat că observația sa a fost una cu adevărat spectaculoasă, în timp ce alții s-au angajat într-o dezbatere despre acuratețea evocării religioase, în condițiile în care puneau problema dacă Fecioara Maria și-ar fi dat acordul sau nu să poarte sarcina divină.

De partea cealaltă, au existat și alți urmăritori, care au considerat că postarea este una cu adevărat rușinoasă, ba chiar ipocrită, având în vedere viziunile bisericești asupra condiției femeii.

Câteva dintre reacțiile mai spectaculoase, potrivit selecției realizate de publicație: „Și așa s-a grăit în psalmul lui Snapchaticus 4:20! Amin”; „Dacă mă întrebi pe mine, Bilbia a fost prima postare”; „Dacă a fost cu adevărat atât de influentă, cum se face că nu am cumpărat niciodată truse de machiaj marca Fecioara Maria?”; „Mergeți la MaryCon, oameni buni? Am bilete”; „OK, dar nu vi se pare ciudat că postează doar poze cu ea și cu bebelușul? Ce a făcut în timpul adolescenței?”; „Cu riscul de a părea malițios, nu a fost cumva Eva prima femeie influencer?”; „La naiba, a fost prima utilizatoare de Apple”.

Urmăriți B1TV.ro și pe