Mesajul Patriarhului Daniel, în urma tragediei de la Spitalul Matei Balș

Mesajul Patriarhului Daniel, în urma tragediei de la Spitalul Matei Balș

Patriarhul Daniel a reacționat în urma tragediei de la Spitalul Matei Balș din București.

„Am aflat cu durere despre tragedia provocată de incendiul din spitalul Matei Balș din București, în dimineața zilei de vineri, 29 ianuarie, incendiu în urma căruia şi-au pierdut viaţa 5 pacienți și alți 102 au fost evacuați.

Totodată, adresăm un părintesc mesaj de condoleanţe şi consolare familiilor celor decedați, rudelor și prietenilor acestora, precum şi întregului personal medical care i-a îngrijit și care a încercat să le salveze viața”, a transmis Patriarhul Daniel.

5 morți în urma incendiului de la Spitalul Matei Balș din București

La circa trei luni de la tragedia de la Piatra Neamț, România a fost marcată de un nou incident similar vineri, când a izbucnit un incendiu la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, provocând moartea a cinci persoane și transferul a zeci de pacienți către alte unități sanitare din București.

Din primele informații, un pacient a fost găsit mort în salon, între paturi, unul pe hol, iar altul în baie.

Proporțiile dezastrului de azi dimineață au fost surprinse și într-o fotografie publicată de jurnalistul Alex Dima, imagine în care se poate observa cum pompierii și cadrele medicale scot un pacient cu cearșaful. VEZI AICI foto.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari
22:25 - Tatăl premierului britanic Boris Johnson a obţinut cetăţenia franceză: „Voi fi întotdeauna european”
21:55 - Senatul SUA a aprobat 40 de miliarde de dolari sub formă de ajutor pentru Ucraina. Joe Biden a salutat votul legiuitorilor americani / Reacția Kievului: „Ne îndreptăm către victorie strategic și cu încredere”