Mesajul transmis de PMP cu ocazia zilei de 1 iunie: „La mulți ani, copii, oriunde ați fi!”

Mesajul transmis de PMP cu ocazia zilei de 1 iunie: La mulți ani, copii, oriunde ați fi!
Foto: PMP / Facebook

Partidul Mișcarea Populară a transmis, pe Facebook, un mesaj de 1 iunie, cu ocazia Zilei Copilului.

„La mulți ani, copii, oriunde ați fi!

Astăzi, haideți să lăsăm toate grijile, gândurile, supărările și să fim doar copii. De ziua internațională a inocenței, să ne întoarcem fața către odraslele noastre, către viitorul acestei țări. PMP dorește să-și exprime sentimentul de atașament față de valorile familiei, universul copilăriei și al dragostei față de pruncii României.

Rostul nostru, al oamenilor responsabili, este să construim, înainte de toate, un cămin pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor, pentru trainicia unei nații. De aceea, în nucleul îndeletnicirilor societății românești trebuie să fie o permanentă grijă și atenție pentru creșterea copiilor noștri. O educație sănătoasă este o comunitate de viitor, de perpetuare, peste generații, a unui neam prosper.

Cu această ocazie, PMP solicită Guvernului realizarea unei strategii naționale de creștere a natalității, de stimulare a dezvoltării relațiilor în cadrul familiei. Poate, în toată această zbatere pentru obținerea de fonduri guvernamentale și europene, politicienii găsesc o clipă de responsabilitate și gândesc un proiect național pentru copiii noștri și pentru viitorul acestei țări.

PMP urează ”La mulți ani” copiilor de oriunde ar fi!
#1iunie #PMP”,
este mesajul transmis de PMP.

Mesajul transmis de PMP cu ocazia zilei de 1 iunie

Ziua Copilului este sărbătoare legală România și nu se lucrează. Alte țări au ales date calendaristice pentru a-i celebra pe copii, în funcție de propria istorie.

Scurt istoric despre Ziua Copilului

Ziua Copilului a fost marcată pentru prima dată în anul 1956, la doi ani după ce a Adunarea Generală a Națiunilor Unite a adoptat o rezoluție potrivit căreia toate statele trebuie să le acorde o atenție deosebită celor mici.
ONU a ales data de 20 noiembrie pentru a serba Ziua Copilului, amintind de Declarația Drepturilor Copilului, adoptată în 1959.

Tags:
Ultima oră
23:56 - Alertă la Bușteni. Salvamontiștii au intervenit pentru recuperarea unui bărbat căzut într-o râpă
23:47 - Grav accident rutier pe litoral. O femeie a fost lovită de o mașină, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. A fost solicitat și elicopterul SMURD
23:46 - Variante pentru începerea cursurilor. Sorin Cîmpeanu: Nu voi intra peste autonomia universitară. Respect deciziile universităților și dacă sunt provaccinare, le și încurajez (VIDEO)
23:29 - MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii care merg în Spania: coduri galben și portocaliu de caniculă, vijelii și ploi torențiale
23:11 - Claudiu Năsui: Avem o problemă cu sărăcia. Suntem campioni europeni la sărăcie în muncă / Ce spune ministrul despre măsura Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)