Meteorologii au emis o nouă avertizare cod galben de vijelii, grindină și ploi torențiale. Județele vizate (VIDEO, FOTO)

Meteorologii au emis o nouă avertizare cod galben de vijelii, grindină și ploi torențiale. Județele vizate (VIDEO, FOTO)
Captură B1 TV

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare privind manifestări de instabilitate atmosferică, mai ales în regiunile vestice, nord-vestice, centrale, precum și în zonele de munte. Banat, Crișana, Maramureș și local Transilvania și zonele montane sunt vizate de un cod galben de vijelii, grindină și ploi torențiale luni, de la ora 13.00, până la 24.00. De altfel, furtunile au făcut prăpăd în vestul țării, înweekend, și au distrus mai multe culturi agricole.

ANM: Cod galben de vijelii, grindină și ploi torențiale, în Banat, Crișana, Maramureș și, local, în Transilvania și în zonele montane

Meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabil luni, între orele 13.00 și 23.00, în Banat, Crișana, Maramureș și local în Transilvania și în zonele montane.

În aceste regiuni și în intervalul menționat,instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă, susțin meteorologii, vor depăși 30 l/mp și, izolat, 40 l/mp.

Sursă Foto: ANM

Meteorologi: Vreme instabilă până la finalul săptămânii, în majoritatea regiunilor României

De altfel, Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare privind manifestări de instabilitate atmosferică, în intervalul 08 iunie, ora 10:00 – 10 iunie, ora 06:00.

Luni, 8 iunie, instabilitatea atmosferică se va manifesta cu precădere în regiunile vestice, nord-vestice, centrale, precum și în zonele de munte. În noaptea de luni spre marți, 8/9 iunie, în sud-vest, iar marți, 9 iunie, mai ales în jumătatea de vest a teritoriului.
În perioada de timp menționată, în aceste regiuni vor avea loc averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și, pe arii restrânse, 30 l/mp.

Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat până la finalul săptămânii în majoritatea regiunilor, precizează ANM.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Furtunile au făcut prăpăd în weekend. Grindina a distrus culturile agricole

Furtunile au făcut prăpăd în vestul ţării. Căderile de grindină au distrus culturile agricole din mai multe judeţe. Oamenii au privit neputincioşi cum bucăţile mari de gheaţă distrug totul în calea lor şi spun că nu au mai văzut niciodată aşa ceva.

La Buteni, în Arad, o ploaie cu grindină de dimensiuni mari a acoperit în câteva minute curţile oamenilor cu un strat de gheaţă. Mai multe culturi agricole au fost distruse în totalitate, informează B1 TV.

O furtună puternică a lovit şi la Tășnad, un oraș din județul Satu Mare. Oamenii au fotografiat bucăţile de grindină, unele cât un ou de găină şi au postat imaginile pe reţelele sociale.

Şi în Timiş, ploile cu grindină şi vijeliile au făcut ravagii. Mai multe judeţe din vestul ţării s-au aflat sub avertizare cod portocaliu de vreme rea.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Autorităţile vor să deschidă Transfăgărășanul pe 1 iulie. Stratul de zăpadă încă depășește 3 metri

Pe Transfăgărășan zăpada este la ea acasă. Drumarii fac tot posibilul pentru a reuşi să deschidă drumul montan la termenul stabilit. Totuşi, pe alocuri straturile depăşesc cu mult înălţimea automobilelor obişnuite, informează B1 TV. Autorităţile vor să deschidă Transfăgărășanul pe 1 iulie.

Drumul montan care leagă Sibiul și Argeșul, peste cei mai înalți munți din România, are, însă, mai puțină zăpadă decât în anii trecuți.

Chiar și așa, deszăpezirea pare să fie destul de grea pentru drumari, din cauza ninsorilor care au căzut în ultima vreme. Din imaginile publicate de drumari, dar şi internauţi sunt locuri în care înălțimea troienelor depăşeşte 3 metri.

Sursă Foto: MeteoPlus

Autorităţile lucrează intens la curăţarea porţiunilor de drum greu accesibile, pentru ca turiștii să poată ajunge până la Bâlea Lac după redeschiderea şoselei.

Sursă Foto: MeteoPlus

Ultima oră
13:46 - Mizil: Două familii s-au bătut în stradă cu bâte și topoare. 10 bărbați au fost reținuți
13:41 - Metrorex oferă cartele gratis la metrou. Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru o călătorie fără plată și care este prețul unui bilet
13:40 - Marius Marin, căpitanul României, ironic cu fanii naționalei: „Mulțumim celor 15% care au fost alături de noi!”
13:28 - Poliția, mobilizată în Mykonos şi Ios să supravegheze respectarea regulilor anti-COVID, după ce 13 insule greceşti extrem de populare printre turiști au ajuns pe lista roșie a ECDC
13:23 - Alin Stoica, planuri pentru valul 4 al pandemiei: În ultimele două săptămâni s-a triplat incidența. Trebuie să ne pregătim (VIDEO)
13:20 - Armin Laschet, candidatul pentru funcţia de cancelar al Germaniei, are probleme legate de plagiat
13:01 - Acuzații grave din partea sindicaliștilor, la adresa directorului CFR: „Ne-a mințit și pe noi de atâtea ori”
12:56 - GCS: 153 de noi infectări cu coronavirus. Încă un pacient a murit în ultima zi și au fost raportate două decese din luna iunie / 410 bolnavi sunt internați, din care 49 la Terapie Intensivă
12:44 - Ministrul Transporturilor a retras licența doar pentru un operator economic implicat în accidente feroviare, nu și pentru ceilalți (VIDEO)
12:24 - Surse: Festivalul SAGA, anunțat pentru luna septembrie în parcul Izvor, deși încă e pandemie și organizatorul nu are aprobare formală din partea Primăriei Capitalei / Există serioase îngrijorări că vegetația din parc va fi distrusă