Schimb de replici între Mihai Șora și jurnaliștii de la Dilema Veche: ‘Nici nu știu ce este mai trist – faptul că filosoful este arătat cu degetul sau modul în care revista hoțomăneșteo fotografie și povestea ei’

Schimb de replici între Mihai Șora și jurnaliștii de la Dilema Veche: 'Nici nu știu ce este mai trist - faptul că filosoful este arătat cu degetul sau modul în care revista hoțomăneșteo fotografie și povestea ei'

Scandalul dintre Mihai Șora și publicația Dilema Veche ia amploare.

Luiza Șora îi acuză pe reprezentanții revistei că, pe lângă articolul în care filosoful este arătat cu degetul în scandalul cu Digi24 și CTP, ‘au furat’ o fotografie a acestuia cu tot cu povestea ei.

“DragăDilema veche,
când cineva fură o fotografie, fură mai mult decât o imagine: fură, de fapt, și povestea ei.
Iar tu – care pui preț pe cuvinte – ar trebui să cunoști această lege simplă.

Știți când doare cel mai mult?
Când îți dai seama că furtul a pătruns atât de adânc în reflexele oamenilor, încât a devenit a doua lor natură. Așa, de pildă, unui hoț nici nu-i trece prin minte că o fotografie nu apare din senin, dintr-un talcioc wikimedia; pe hoț nu-l vizitează nicio secundă gândul că fotografia pe care el o fură are o istorie, că istoria aceea înseamnă viață, iar viața – mai mult decât orice imagine – trebuie respectată.

Abia atunci doare cu adevărat: când înțelegi că ceva tulbure, mâlos, a intrat peste tot, s-a insinuat în mințile și în sufletele oamenilor. Mâlul acesta este cel mai greu de curățat”, scrie Luiza Șora pe facebook.

Foto: Facebook/ Luiza Șora

“Nici nu știu ce este mai trist:

faptul căDilema vechepublică un articol în care tot Mihai Șora este arătat cu degetul (nu prea a înțeles cum stau lucrurile cu… „lumea cealaltă“, cu „meritul“ și „veacul ce va să vie“), articol care, desigur, nu pomenește nimic despre linșajul lui Mihai Șora în direct, la o televiziune, de către CTP (colaborator al revistei)
ori
faptul că revista hoțomănește și ea pe unde poate, scriind, sub articol,… „wikimedia commons“?

Urâte vremuri trăim.
(Dar măcar se cerne grâul de neghină.)”, mai spune soția filosofului Mihai Șora.

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)