Mii de MILITARI vor defila pentru 100 de ani de UNITATE! MApN prezintă toate detaliile Paradei de 1 DECEMBRIE

Mii de MILITARI vor defila pentru 100 de ani de UNITATE! MApN prezintă toate detaliile Paradei de 1 DECEMBRIE
sursă foto: cancan.ro

Aproximativ 4.000 de militari și specialiști, cu peste 200 de mijloace tehnice și aproximativ 50 de aeronave, precum și militari din mai multe țări aliate sau partenere vor participa Parada militară organizată cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la formarea statului unitar național român. Evenimentul grandios va avea loc sâmbătă, 1 Decembrie, orele 10.00, în Piața Arcul de Triumf din București, potrivit comunicatului lansat de MApN.

Forțele românești implicate în Paradă fac parte din mai multe instituții din zona de securitate națională, precum Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații și Administrația Națională a Penitenciarelor.

De partea cealaltă, cei aproximativ 500 de militari străini vor veni la București din Albania, Bulgaria, Canada, Cehia, Croația, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irandei de Nord, Republica Moldova, Slovacia, SUA, Turcia și Ucraina.

Cu prilejul Zilei de 1 Decembrie, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori, întâlniri cu militari veterani şi veterani de război, defilări şi expoziţii de tehnică militară de luptă şi armament, în unele garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare.

De Ziua Naţională Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz. Militarii aflaţi în misiune în teatrele de operaţii desfăşoară ceremonii militare şi activităţi specifice cu ocazia Zilei Naţionale.

Tot în București, în ziua în care România unită serbează 100 de ani, va avea loc o ceremonie militară și religioasă de depuneri de coroane și jerbe de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I, începând cu orele 8:00.