Ministerul de Interne, măsuri înainte de alegeri prezidențiale: Alegătorii pot vota la orice secţie de votare din ţară

Ministerul de Interne, măsuri înainte de alegeri prezidențiale: Alegătorii pot vota la orice secţie de votare din ţară
Foto: desteptarea.ro

Ministrul Afacerilor Interne a anunţat ultimele pregătiri înainte de alegerile prezidenţiale. Gabriel Oprea a arătat că românii pot vota din orice localitate, atâta timp cât semnează o declaraţie pe propie răspundere.

Însă toţi cei care se gândesc să încalce legea în secţiile de votare se pot aştepta la amenzi de până la 4.500 de lei sau chiar la închisoare între 6 luni şi 3 ani.

Alegătorii care în ziua votării se află în altă localitate decât cea de domiciliu, pot vota la orice secţie de votare din ţară, numai după ce declară în scris şi pe propria răspundere că nu au mai votat şi nu vor mai vota la acest tur de scrutin.

În privinţa românilor din străinătate aceştia îşi pot exprima opţiunea, la fel ca şi cei din ţară, în intervalul orar 7 – 21, la secţiile de votare puse la dispoziţie de autorităţi.

Ministrul Afacerilor Interne a declarat că pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale au fost mobilizaţi în total 58.000 de angajaţi MAI, dintre care peste 31.000 de poliţişti şi 12.500 de jandarmi.

Cei care se gândesc să încalce legea vor primi amenzi usturătoare sau chiar ani la înschisoare.

Aceleaşi sancţiuni îi aşteaptă şi pe cei care oferă bani, bunuri sau alte foloase pentru a convinge alegătorii să-şi schimbe votul.