Ministerul Educației: 3.014 unităţi de învăţământ fac cursuri online / 382 au avut cazuri de COVID-19

Ministerul Educației: 3.014 unităţi de învăţământ fac cursuri online / 382 au avut cazuri de COVID-19
Sursa Foto: bucurestifm.ro

Ministerul Educației și Cercetății anunță, luni, că peste 3.000 unităţi de învăţământ din ţară îşi desfăşoară cursurile în Scenariul 3, adică elevii învață exclusiv online, din cauza num[rului tot mai mare de cazuri de Covid-19.

Elevii din peste 3.000 unităţi de învăţământ fac cursuri online

În conformitate cu datele transmise de inspectoratele şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti, luni, Ministerul Educației a transmis că 3.014 unităţi de învăţământ din ţară îşi desfăşoară cursurile în Scenariul 3 (online), 4.894 – în Scenariul 2 (mixt), iar 9.748 de unităţi de învăţământ în Scenariul 1, adică elevii merg zilnic la școală.

„Menţionăm că dintre cele 3.014 de unităţi aflate în această situaţie, 382 de unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 2.632 unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează ori a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare”, afirmă MEC.

Ministerul Educației reaminteşte că potrivit ordinului comun al ministrului Educaţiei şi Cercetării şi al ministrului Sănătăţii nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unităţile/instituţiile de învăţământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcţionare este rata incidenţei cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Capitala, în scenariul roșu: Ce se întâmplă cu școlile și grădinițele începând de săptămâna viitoare

Printre măsurile dispus ede către autorități pentru scăderea cazurilor de coronavirus din București se numără închiderea pentru o perioadă de 14 zile a școlilor și a grădinițelor ca urmare a intrării cestora în scenariul roșu.

Având în vedere că mai este o săptămână până când măsurile anunțate de autorități expiră, mulți se întreabă dacă școlile rămân închise automat de lunea viitoare în cazul în care rata de incidență continuă să depășească trei cazuri la mia de locuitori.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar al Municipiului București au precizat pentru B1.RO că după cele 14 zile Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență urmează să decidă, în funcție de situația epidemiologică dacă rămâne în vigoare scenariul roșu sau dacă acesta se poate schimba.

Probabil că se va convoca din nou Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență și va decide în funcție de situația de la momentul respectiv. Dacă se prelungește starea aceasta și scenariul roșu pentru unitățile de învățământ în funcție de incidență sau se revine la școală. Deci schimbarea scenariului și implicit continuarea lui în aceeași manieră trebuie decisă de Comitet”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar.

Ultima oră
23:57 - Afganistan: Talibanii au ucis patru bărbați şi le-au atârnat cadavrele în public. „Aceasta este pedeapsa pentru răpire”
23:36 - Cristian Tudor Popescu: La congresul PNL a fost reales Klaus Iohannis
23:19 - Marcel Ciolacu: Iohannis nu depășește nivelul de președinte al PNL. Congresul liberalilor, o rușine națională / Condițiile în care PSD va vota moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR
22:56 - Florin Cîțu admite că are nemulțumiri față de unii miniștri / „S-ar putea să fie și profesioniști pentru unele ministere, din afara politicii”
22:40 - CNCAV: 16.734 de persoane, vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi. Datele complete
22:23 - Lucian Bode: Nu USR PLUS stabilește premierul pe care-l dă PNL / Ce spune ministrul despre șansele revenirii USR PLUS în coaliția de guvernare (VIDEO)
21:50 - Vaslui: Copil de 5 ani, în stare gravă după ce s-a intoxicat cu o soluţie pentru deparazitarea oilor
21:41 - Dan Vîlceanu: Mai bine guvern minoritar decât o coaliție în care să nu fac absolut nimic / Cum vede ministrul funcționarea unui astfel de guvern fără a fi „ținut în brațe” de PSD (VIDEO)
21:14 - Florin Cîțu: De la 1 ianuarie şi pensii, şi alocaţii, toate cresc. Și salariul minim. Așa trebuie să se obişnuiască românii
20:49 - Rareș Bogdan: Pentru noi, opțiunea numărul 1 e USR PLUS. Cred că liderii USR vor discuta cu noi după congresul lor, căci înainte le va fi greu să recunoscă / Un guvern minoritar nu poate rezolva toate problemele (VIDEO)