Ministerul Mediului va preveni inundaţiile cu ajutorul unui sistem IT de 77 milioane de euro

Ministerul Mediului va preveni inundaţiile cu ajutorul unui sistem IT de 77 milioane de euro

Ministerul Mediului va implementa un sistem informațional pentru prevenirea inundațiilor, pentru care va plăti 77 de milioane de euro.

Denumit „WATMAN – Sistem Informaţional pentru Managementul Integrat al Apelor -Etapa I”, proiectul Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice este finanţat din fonduri europene şi are ca obiectiv stabilirea unei baze de infrastructuri adecvate la nivel naţional pentru prevenirea şi reducerea consecinţelor distructive ale inundaţiilor, arată Mediafax.

Sistemul IT va fi furnizat de asocierea formată din Dimar SRL, Expert One Research, Rokura şi UTI Grup, valoarea contractului ridicându-se la 341,8 milioane de lei, TVA inclusă (77 milioane de euro).

Potrivit anunţului de atribuire, Rokura va subcontracta societăţii Contech Group SRL (judeţul Ilfov) lucrări în sumă de 62,9 milioane de lei, TVA inclusă. De asemenea, Dimar SRL şi Miadi Production SRL Bucureşti vor încheia un contact de subcontrtactare pentru sumă de 97,03 milioane de lei, TVA inclusă.

„Lucrările de infrastructură propuse, piese de echipamente şi dotări, vor fi instalate în puncte distincte pe întreg teritoriul românesc, în bazinele hidrologice Someş-Tisa, Crişuri, Mureş, Banat, Jiu, Olt, Argeş-Vedea, Buzău-Ialomiţa, Siret, Prut-Bârlad şi Dobrogea-Litoral”, se precizează în anunţul de participare.

Lucrările se vor încheia în iulie 2015.

Ultima oră
09:15 - Un român din Dolj a săpat în curte pentru o piscină. Dar, ce a găsit îngropat acolo, l-a lăsat mască! S-a îmbogăţit pe loc!
08:39 - Care este starea de sănătate a lui Benone Sinulescu. Anunț important pentru fanii artistului
08:19 - De astăzi, românii nevaccinați anti-COVID-19 care se întorc din Grecia sunt obligați să intre în carantină
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie