Ministerul Sănătății a terminat evaluarea spitalelor care primesc finanțare din PNRR pentru modernizarea ambulatoriilor

Ministerul Sănătății a terminat evaluarea spitalelor care primesc finanțare din PNRR pentru modernizarea ambulatoriilor
Sursa Foto: Inquam Photos / Liviu Chirica

Ministerul Sănătății anunță că a fost finalizată evaluarea unităților sanitare care vor primi finanțare totală de 100 de milioane de euro din PNRR, pentru înființarea, modernizarea și dotarea ambulatoriilor de specialitate din România.

Finanțare pentru modernizarea ambulatoriilor

Ministerul Sănătății a finalizat evaluarea dosarelor depuse pentru finanțarea proiectelor de modernizare și dotare a ambulatoriilor de specialitate din România. Este vorba de o investiție specifică în cadrul PNRR (alocări pentru Unități de asistență medicală ambulatorie).

Au fost evaluate 142 de dosare, potrivit unui comunicat Ministerului Sănătății. În total, 55 de unități au fost selectate, în ordinea descrescătoare a punctajului obținut. Bugetul total solicitat pentru cele 55 de ambulatorii este de 514 milioane de lei fără TVA.

În perioada imediat următoare, Ministerul Sănătății va semna contractele de finanțare cu beneficiarii, urmând ca în această primăvară să demareze lucrările de execuție.

”Una din preocupările mele ca ministru al Sănătății este să dezvoltăm serviciile medicale ambulatorii, spitalizarea de zi și medicina primară, cât mai aproape de pacienți, în comunitățile din care aceștia fac parte. Conform indicatorilor din PNRR, în cadrul acestei investiții obiectivul prevedea finanțarea a 30 de ambulatorii. Prin consultare cu Comisia  Europeană, am reușit să dublăm numărul ambulatoriilor care vor primi finanțare nerambursabilă”, a declarat Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Reamintim că la începutul săptămânii, a fost publicată și lista celor 27 de spitale care vor fi construite tot din bani europeni, o investiție de aproape 2 miliarde de euro.

Lista obiectivelor aprobate pentru finanțare a fost publicată pe pagina de web a Ministerului Sănătății, la secțiunea PNRR.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo