Ministrul de Interne: Peste 58.000 de angajați ai MAI au fost mobilizați pentru turul al doilea al alegerilor (VIDEO)

Ministrul de Interne: Peste 58.000 de angajați ai MAI au fost mobilizați pentru turul al doilea al alegerilor (VIDEO)
Foto: B1 TV

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a anunțat vineri măsurile luate de MAI în vederea organizării celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

”Din punct de vedere organizatoric, până acum au fost respectate toate termenele specifice prevăzute în legislația electorală. Au fost tipărite 20.954.068 buletine de vot și 11.808.375 de timbre autocolante. Materialele se află acum în fiecare județ, sub pază. Sâmbătă, 15 noimbrie, până la ora 18.00, președinții secțiilor de votare vor prelua aceste material și se vor deplasa la secțiile de votare. Secțiile de vot se află în aceleași locuri ca în primul tur și sunt coordonate de aceleași birouri electorale.”, a anunțat ministrul de Interne.

În ceea ce privește asigurarea în condiții de siguranță a procesului electoral, Gabriel Oprea a precizat că peste 58.000 de angajați ai MAI au fost mobilizați în acest scop.

”Pentru asigurarea climatului de siguranță vom mobiliza același efectiv ca la primul tur. Peste 58.000 de angajati ai MAI vor asigura buna desfășurare a alegerilor.  Este vorba de 31.300 de polițiști, 12.500 de jandarmi, 3.600 de polițiști de frontieră, 10.000 de pompieri și 600 de forțe ale altor structuri operative care vor asigura paza și protecția secțiilor de votare și vor verifica sesizările privind activitățile electorale.La MAI va funcționa și Centrul Operațional de Comandă, unde reprezentanți ai tuturor structurilor de ordine publică se vor asigura că orice problemă deosebită să poată fi rezolvată în regim de urgență.” , a mai spus Gabriel Oprea.

De asemenea, ministrul a oferit informații despre incidentele petrecute între cele două tururi de scrutin. ”Climatul de ordine publică s-a menținut și între cele două tururi. Au existat  49 de evenimente, de 11 ori mai puține decât în perioada similară a campaniei din 2009.”, a spus ministrul.

Oprea: Peste 58.000 de angajați ai MAI, mobilizați pentru al doilea tur al alegerilor

Ultima oră
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment