Ministrul Educaţiei cere explicații de la Academia SRI referitor la titlurile de doctor obținute sub coordonarea lui Gabriel Oprea (VIDEO)

Ministrul Educaţiei cere explicații de la Academia SRI referitor la titlurile de doctor obținute sub coordonarea lui Gabriel Oprea (VIDEO)
Foto: capital.ro

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a pus gând rău doctorilor SRI. Acesta a anunţat ca vrea o evaluare a școlilor doctorale din România și cere explicații de la Academia Națională de Informații despre titlurile de doctor obținute sub coordonarea lui Gabriel Oprea. Reacţia vine după ce mai mulţi beneficiari au cerut să renunţe la titlurile de doctor în urma suspiciunilor de plagiat, informează B1 TV.

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a declarat că aşteaptă ca Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul” să îşi asume o poziţie clară prin care fie să ceară CNATDCU retragerea doctoratelor suspectate a fi plagiate, fie să şi le asume.

"Ştiu că acolo sunt mai mulţi doctoranzi care au solicitat în baza unei legi să renunţe la titlu fără să declare totuşi că e vorba de un plagiat, fără să-şi asume această culpă morală şi ştiinţifică. Pe moment aşteptăm din partea, din partea Academiei de Informaţii, o poziţie clară, asumată de către conducerea instituţiei, din care să rezulte fie că Academia solicită evaluarea prin CNATDCU şi retragerea tezelor de doctorat şi a tilurilor de doctor, pentru că sunt plagiate, fie să şi le asume spunând că nu este nicio problemă acolo, rămânând ca mai departe, CNATDCU să facă evaluarea necesară", a declarat Dumitru, potrivit Mediafax.

Ministrul Educaţiei cere explicații de la Academia SRI referitor la titlurile de doctor obținute sub coordonarea lui Gabriel Oprea

#DIRECT_ONE_mptgjf#

Reacţia vine după ce mai multe personalităţi acuzate de plagiat au cerut să li se retragă titlul de doctor. Printre cei cu doctorate suspecte se numără fostul Ministru de Interne Radu Stroe, fostul Ministru al Apărării Mihai Stănişoară, Procurorul General adjunct al României Bogdan Licu, fostul consilier prezidenţial pe probleme de securitate al lui Traian Băsescu, fostul primar al Sectorului 2 Neculai Onţanu și nepoata lui Gabriel Oprea, Loredana Radu.

Mircea Dumitru a declarat că până în luna septembrie va avea o schiţă a procedurii prin care se va face evaluarea şcolilor doctorale.