Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că nu există o diferență de viziune între el și coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, medicul militar Valeriu Gheorghiță, în privința imunizării cadrelor didactice. Într-o intervenție telefonică pe B1 TV, Cîmpeanu a dat asigurări că ”există, în continuare, angajamentul de a prioritiza personalul din educație”. Asta după ce Valeriu Gheorghiță declarase că în acest moment nu există intenția de a schimba strategia de vaccinare.
”Vă asigur că nu (există diferențe de viziune –n.r.). Am avut discuții chiar în urmă cu puțin timp. Nu există diferențe de viziune. Există, în continuare, angajamentul de a prioritiza personalul din educație. Există un număr de 200.000 de angajați care și-au manifestat dorința de vaccinare, 117.000 sunt deja programați, acele programări se vor respecta și, cu siguranță, în cursul lunii februarie va fi identificată modalitatea de prioritizare de către cei care trebuie să prioritizeze, respectiv colonelul Gheorghiță , care este coordonatorul campaniei de vaccinare, pentru diferența de la 117.000 la 200.000. Este vorba despre 83.000 de angajați din învățământ care sunt convins că vor putea să fie programați prioritar în cursul lunii februarie. Este un element important pentru derularea cursurilor cu prezență fizică în condiții de siguranță sanitară”, a spus Sorin Cîmpeanu.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
În cursul zilei de joi, medicul Valeriu Gheorghiță afirmase că ”personalul din învățământ se poate programa pe locurile disponibile în platformă în cele 180 de cabinete de vaccinare”.
„Nu se modifică strategia. Dacă se modifica ceva, anunțam acest lucru. Nu vor fi cabinete de vaccinare special destinate pentru personalul din învățământ și nici locuri rezervate în platformă. Am transmis că, în această etapă, din 15 februarie, personalul din învățământ se poate programa pe locurile disponibile în platformă în cele 180 de cabinete de vaccinare. Pentru acest lucru directorii unităților de învățământ trebuie să se preocupe de programarea personalului propriu în aceste centre de vaccinare. (…) Am avut mai multe discuții cu domnul ministru. Această strategie s-a luat în calcul înainte de deschiderea școlilor, însă, ținând cont de numărul limitat de doze, nu am putut da curs acelei strategii. În aceste condiții, când deja peste 110.000 de persoane din învățământ sunt deja programate nu se mai justifica crearea unor linii separate pentru vaccinarea personalului din unitățile școlare”, a spus Valeriu Gheorghiță.
Potrivit datelor transmise joi searăă de Ministerul Sănătății, începând de luni, când au fost redeschise școlile, și până în prezent, au fost testați pozitiv cu coronavirus 244 de elevi și 329 de angajați din învățământ.