Ministrul Finanțelor: Codul Fiscal prevede, în categoria IMM-urilor, impozit de 1% pentru cei care își deschid prima afacere (VIDEO)

Ministrul Finanțelor: Codul Fiscal prevede, în categoria IMM-urilor, impozit de 1% pentru cei care își deschid prima afacere (VIDEO)

Ministrul Finanțelor a declarat, vineri, în cadrul emisiunii Capital difuzată de B1Tv, că noul Cod Fiscal prevede un impozit mai mic pentru categoria IMM-urilor, și anume la „prima afacere”.

Principiul este similar cu programele „prima casă”, sau „prima mașină”, astfel încât antreprenorii care își vor deschide o întreprindere mică sau mijlocie pentru prima oară vor plăti un impozit de 1%, în loc de 3%.
Darius Vâlcov a declarat, cu privire la poziția PNL de a îi cere demisia, că liberalii s-au poziționat și că va avea, marți, o întâlnire cu aceștia.

„Feedbackul mediului de afaceri este extraordinar. Reacția este vrem să îl vedem aplicat. A fost un caz singular (n.r. faptul că PNL a cerut demisia ministrului Finantelor) și cred că și-au dat seama că a fost o greșeală pentru că s-au repoziționat și vom avea o întâlnire, marți.
Aștept să vedem, în urma dezbaterilor, dacă sunt parlamentari care vin cu idei noi. A reieșit că în categoria IMM-urilor ar trebui să introducem o categorie de impozitare a startup-urilor, a celor care deschid prima oară o afacere, să fie un procent nu de 3%, ci de 1%, pentru a avea un având cei care încep prima afacere. Îmi doresc susținerea parlamentară și a opoziției pentru că astfel am da cel mai frumos cadou românilor și mediului de afaceri pentru că ei ar fi siguri că în momentul când se schimbă guvernarea, un alt ministru nu va veni să spună, stai că nu e bine ce a făcut Vâlcov și să schimbe planul. Țin foarte mult ca tendința să fie de scădere anuală și taxele să ajungă la nivelul cel mai mic din UE”, a spus Vâlcov.

Vâlcov, despre impozitarea specială a start-up-urilor în IMM

Ultima oră