Ministrul Finanțelor: „Liderii europeni consideră foarte bune măsurile pe care Guvernul României le-a adoptat în această perioadă”

Ministrul Finanțelor: „Liderii europeni consideră foarte bune măsurile pe care Guvernul României le-a adoptat în această perioadă”
Foto: gov.ro

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, a declarat că măsurile adoptate de Guvernul României, în contextul pandemiei de coronavirus, sunt considerate a fi „foarte bune” de către liderii europeni.

Măsurile luate de România, lăudate de liderii europeni

Potrivit ministrului Finanţelor Publice, comisarul european pentru Buget şi Administraţie, Johannes Hahn, comisarul european pentru Transport, Adina Vălean și preşedintele grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber au felicitat Guvernul Orban pentru modul în care a gestionat criza sanitară şi dimensiunea economică a acesteia.

„UE şi-a demonstrat solidaritatea în aceasta criză mondială şi se prefigurează un plan de relansare economică nemaiîntâlnit de la cel de-al doilea război mondial şi până astăzi.

Avem sprijinul partenerilor noştri europeni şi acest lucru reprezintă o şansă unică pentru România după 30 de ani în care s-au întârziat reformele. După reuniunea preşedinţiei grupului PPE „Solidari pentru redresarea Europei” la care am participat astăzi, pot să vă spun că liderii europeni consideră foarte bune măsurile pe care Guvernul României le-a adoptat în această perioadă, atât pentru sănătatea populaţiei, cât şi pentru protejarea economiei.

Aceste discuţii mi-au întărit convingerea că România va beneficia real de fondurile destinate relansării, iar la sfârşitul următorului ciclu financiar vom avea o economie mult mai complexă şi competitivă, aşa cum merită românii.

Din această perspectivă, devine mai important ca niciodată să avem administraţii locale capabile să gestioneze corect şi eficient aceste sume uriaşe şi o majoritate parlamentară pro-europeană”, a menționat Florin Cîţu după reuniune, informează MFP pe pagina deFacebook.

Florin Cîţu, despre criza COVID-19

Florin Cîţu se arată optimist cu privire la revenirea economică a țării noastre, punctând totodată că o astfel de criză economică nu putea fi evitată, ci doar diminuate efectele acesteia.

Declarația vine în contextul în care rata anuală a inflaţiei a coborât la 2,7% în luna august a acestui an, de la 2,8% în iulie.

„Economia României trece astăzi printr-o perioadă dură. Nu este un secret că trimestrul II era un trimestru dur. Obiectivul nostru nu a fost acela de a evita contracţia în 2020, pentru că era imposibil.

Obiectivul nostru a fost acela de a diminua efectele negative ale crizei asupra economiei şi, dacă ne uităm astăzi la România vs celelalte ţări din Uniunea Europeană, la deficitul bugetar stăm mult mai bine decât estimările şi decât ceea ce au alte ţări şi la ceea ce înseamnă estimarea pentru creşterea economică. Cum se va termina vom vedea, dar m-am uitat la cifrele pentru consum, de exemplu, la comerţul cu amănuntul. Revenirea este aproape la nivelul dinaintea crizei”, a spus ministrul Finanțelor, menționând că, în ciuda contextului actual, România are semne pozitive.

„Deci, eu cred că, în acest context dificil prin care trece omenirea astăzi, România are semne pozitive, are semne bune. Ideea este să treci prin această criză cu cât mai puţine cicatrici, răni, să poţi să te vindeci şi să mergi mai departe cât mai rapid. Ăsta a fost obiectivul acestui Guvern”, susține Florin Cîțu.

Tags:
Ultima oră
20:55 - Poliţia Română anunță că are circa 3.000 de dispozitive cu care poate verifica certificatele verzi
20:31 - Înregistrări din ședința în care echipa lui Dan Barna pregătește strategia pentru turul 2 cu Dacian Cioloș: „E caft pe bune” / „O să facem un call center cu vedete”
20:16 - Administrația Prezidențială a anunțat oficial faptul că Klaus Iohannis va participa, sâmbătă, la Congresul PNL
20:10 - Dan Motreanu: Nu candidez pentru nicio funcție la Congresul PNL / Ce înseamnă „echipa câștigătoare”? Pe cine au învins? / Ar fi o pată mare pe obrazul PNL și al președintelui Iohannis să fie aleși oameni controversați
19:44 - China anunță noi măsuri împotriva criptomonedelor: Au fost blocate toate tranzacțiile
19:42 - Certificatul verde, un adevărat imbold pentru vaccinare. Măsura a fost adoptată cu întârziere de Guvernul Cîțu, într-un moment în care campania aproape înțepenise
19:10 - Raed Arafat confirmă: Intrarea la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde
19:05 - Aproape 20.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 17.000 cu prima doză. Mai bine de 5,3 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)
18:33 - Peste 10.000 de porci vor fi ucişi la o singură fermă din Hunedoara ca urmare a confirmării pestei porcine africane