Ministrul Muncii: Există suspiciuni de trafic de copii la unele orfelinate din sud-estul țării (VIDEO)

Ministrul Muncii: Există suspiciuni de trafic de copii la unele orfelinate din sud-estul țării (VIDEO)
Foto: gov.ro

Suspiciuni de trafic de copii la unele orfelinate din sud-estul țării, dezvăluie ministrul Muncii. Dragoş Pîslaru susţine că ar exista o reţea de proxenetism, care ar opera în instituţiile menite să protejeze copiii, informează Digi 24.

”Am încă niște cazuri în zona de sud-est a țării, unde există suspiciuni de trafic de persoane și prostituție legat de instituțiile care găzduiesc copiii în acea parte țării”, a declarat Dragoș Pîslaru.

Ministrul Muncii anunță că deja s-au deschis anchete în acest caz.

”Există aceasta suspiciune (de trafic de copii – n.r.), sunt anchete. Am primit rapoarte de la instituții de profil. Lucrurile acestea persistă de ani. E vorba de o subfinanțare, de o ignoranță din partea societății și de o marginalizare a acestor copii”, a mai spus Dragoș Pîslaru.

Ministrul Muncii a făcut aceste declaraţii în contextul anchetei privind oamenii folosiți drept sclavi la Berevoieşti. Pîslaru a vrut să arate că nu sunt cazuri singulare, fiind diferită doar forma de abuz. Zeci de persoane au fost arestate preventiv în dosarul de trafic de persoane deschis în urma perchezițiilor de miercuri.

Ministrul Muncii: Există suspiciunide trafic de copii la unele orfelinate din sud-estul țării

#DIRECT_ONE_7w4qse#