Ministrul Sănătății: E multă corupție în sistemul medical și se simte la fiecare pas. Ca orice sistem, el manifestă o rezistență deosebită la orice fel de schimbare

Ministrul Sănătății: E multă corupție în sistemul medical și se simte la fiecare pas. Ca orice sistem, el manifestă o rezistență deosebită la orice fel de schimbare

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că există multă corupție în sistemul medical, iar aceasta se vede la fiecare pas, informează Agerpres.

"Multă. Se simte la fiecare pas. Este multă corupție. Ideea subfinanțării sistemului sanitar este valabilă în anumite sectoare. Dacă vorbim despre investiții trebuie să ne uităm cum au fost făcute aceste investiții în sănătate", a declarat Voiculescu pentru Digi24.

Acesta a mai susținut că sistemul medical din România prezintă o rezistență deosebită la orice fel de schimbare: "Sistemul sanitar în orice țară nu numai în România are o rezistență în sine ca orice sistem. Sistemul sanitar, da, are o rezistență deosebită la orice fel de schimbare".

În ciuda tuturor crizelor și problemelor cu care se confruntă, Voiculescu a afirmat că nu regretă că a acceptat funcția de Ministru, pentru că aceasta este cea mai mare provocare a vieții sale.

"Nu, nu, este cea mai mare provocare a vieții mele de până acum, este o provocare profesională pe care nu mi-am imaginat-o, nu am dormit niciodată mai puțin decât acum și nu am muncit niciodată mai mult, nu am fost niciodată mai încântat de a-mi dărui întregul timp, întreaga mea energie și pricepere pentru a ajuta oameni", a explicat Vlad Voiculescu pentru Digi24.

Cât despre performanța managerilor de spitale, Voiculescu a susținut că aceasta va fi evaluată și de către pacienți. La acest capitol, el l-a dat exemplu pe managerul Spitalului Militar.