Ministrul Sănătăţii, luat la rost de Victor Ponta chiar în şedinţa de Guvern: "Dacă vreţi să vorbiţi în limba română să înţelegem, dacă nu…"

Ministrul Sănătăţii, luat la rost de Victor Ponta chiar în şedinţa de Guvern: "Dacă vreţi să vorbiţi în limba română să înţelegem, dacă nu..."
Foto: bn24.ro

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a fost luat de rost de premierul Victor Ponta chiar în şedinţa de Guvern, informează B1 TV.

Şeful Executivului a fost nemulţumit de modul în care Bănicioiu a explicat măsurile care urmează să fie adoptate în curând în sănătate.

Ponta i-a spus lui Bănicioiu că pentru a fi bine înţeles de toată lumea trebuie să vorbească în limba română.

Ponta: La Sănătate, domnule ministru, am văzut că iar adoptați niște măsuri care va pun la dispoziție mai mulți bani pentru programe speciale. Să spuneți două cuvinte și restul le detaliați la minister.

Bănicioiu: Azi avem o hotărâre de guvern privind delistarea unor DCI-uri pentru care Comisia Europeană a emis decizie de suspendare a autorizaţiei de punere pe piaţă, deci un pic de curăţenie în lista de compensate. (…) sunt acei derivaţi şi ginkobiloba, de care spunea toată lumea.

Explicaţiile mult prea tehnice ale ministrului Sănătăţii au stârnit nemulţumirea premierului, așa că enervat, Victor Ponta i-a cerut lui Bănicioiu să vorbească pe înţelesul tuturor românilor.

Ponta: Eu nu am înţeles ce faceţi bine pentru oameni. Dacă vreţi să vorbiţi în limba română să înţelegem, dacă nu.

Bănicioiu: Este un lucru bun. În paralel cu acest fapt vreau să vă anunţ că astăzi s-a încheiat procesul de negociere cu companiile farmaceutice pentru hepatita C şi ciroză şi…

Doar că nici aceste explicaţii n-au fost pe placul premierului. Victor Ponta l-a certat încă o dată pe ministrul Bănicioiu.

Ponta: Aşa, explicaţi să ştie şi oamenii care se uită că aveţi o soluţie pentru cei cu Hepatita C, Asta vroiam să spuneţi.
 
Bănicioiu: Am găsit o soluţie foarte bună. Economiile ne-au permis să mergem şi pe alte arii terapeutice, nu numai pe Hepatita C, vom merge şi pe cancerul de plămâni şi cancerul de piele.

Ponta: Aşa, ziceţi pe limba română, să înţeleagă cei care au nevoie de ajutor că avem soluţii. Mâine explicaţi la minister, dar nu ştiu cât de mult va fi mediatizat că…Spuneţi acum, să audă oamenii.

Ministrul Sănătăţii, luat la rost de Victor Ponta chiar în şedinţa de Guvern