Mircea Dușa: Ministerul Apărării și de Interne au posibilitatea de a plăti pensiile militare recalculate din bugetul pe 2013

Mircea Dușa: Ministerul Apărării și de Interne au posibilitatea de a plăti pensiile militare recalculate din bugetul pe 2013
Foto: 9am.ro

Ministrul Apărării, Mircea Duşa a anunţat că există bani la buget pentru a fi mărite pensiile militarilor. Astfel, dacă noul proiect de lege al Ministerului Apărării şi Ministerului de Interne trece de Parlament, cei 10% dintre pensionarii militari care au pierdut la pensii şi-ar putea primi banii înapoi.

Duşa a mai precizat că sunt derulate în continuare negocieri pentru achiziţia unor avioane militare F-16 din Portugalia.

„Ministerul Apărării și de Interne, așa cum preciza și Radu Stroe, au posibilitatea ca din bugetul pe anul acesta să plătim aceste pensii încă din 2013, sau măcar diferența”, a declarat Mircea Dușa.

Noul proiect de lege va remedia astfel situaţia pensionarilor militari care au fost nedreptăţiţi, este de părere ministrul Apărării.

„Subiectul legat de pensionarii militari care au pierdut la pensii, pentru cei 10% este un proiect de lege în Parlament. Proiectul a fost discutat în ședința de guvern de săptămâna trecută. Premierul a spus că există premiza ca acest proiect să fie viabil din 1 ianuarie 2014. S-a precizat că dacă proiectul trece de Parlament, ministerul Apărării și de Interne vor găsi resursele necesare ca legea să fie aplicată din momentul adoptării și publicării în Monitorul Oficial”, a adăugat ministrul Apărării.

Mai mult, Mircea Duşa a precizat că sunt derulate în continuare negocieri pentru achiziţia unor avioane militare F-16 din Portugalia de către ministerul pe care îl conduce şi că speră ca discuţiile pentru achiziţia celor 12 aparate de zbor de la portughezi să fie finalizate în luna iunie.