“Diferenţa dintre veniturile obţinute de Iohannis din chirii şi cele declarate” și „modul prin care a scpătat de litigiu actualul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu”, adică două subiecte importante ale acestei săptămâni, au trecut neobservate, susține jurnalistul Mircea Marian.
“Să fi apărut aceste fapte pe vremea lui Traian Băsescu, ar fi fost un scandal naţional. Ieri, nu s-a întâmplat însă nimic. Pur şi simplu s-a mers mai departe cu ştiri despre noul dialog Dragnea-Alina Gorghiu sau despre criza bursei din Shanghai. PSD nu l-a deranjat cu o floare pe Iohannis, deşi, aparent, sunt în opoziţie, unul faţă de celălalt. Nimeni din politică nu şi-a pus vreo problemă legată de onestitatea lui Horodniceanu. Fireşte: omul a ajuns acolo prin deplina înţelegere dintre actualul preşedinte, Klaus Iohannis, şi guvernul Ponta, reprezentat de ministrul Robert Cazanciuc”, adaugă gazetarul într-un articol pentru EVZ.
Mircea Marian acuză o înțelegere între PSD, PNL, UDMR şi preşedintele Iohannis „ca Justiţia să fie sufocată lent, dar sigur”.
Mai exact, actualul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, are un litigiu cu Primăria Iaşi, litigiu legat de plata unui impozit pe teren. Partea „aproape hazlie” este că Horodniceanu, ca să scape de executarea silită, a cerut conducerii DIICOT – Alina Bica era şefa instituţiei – să nu îi mai plătească salariul pe card. După apariţia acestor informaţii, DIICOT nu a avut nici o reacţie, spune jurnalistul.
Amintim și cazul președintelui Iohannis privind conflictuld e interese. ANI a oprit procesul fără vreo explicație.
“Nu ştiu ce era în dosar, nu ştiu ce şanse aveau cele două părţi, dar să te retragi pe şest dintr-un proces cu şeful statului? Sunt aproape sigur că domnul care a luat această decizie, întrucât conduce provizoriu ANI, va câştiga concursul de preşedinte al acestei agenţii, în deplinul consens al tuturor facţiunilor politice. Fapul că are şi un masterat la academia SRI este un plus binevenit… În materie de Justiţie, am intrat într-o nouă eră.”