Mircea Marian: Asistăm la o înţelegere tacită între PSD, PNL, UDMR şi preşedintele Iohannis ca Justiţia să fie sufocată lent, dar sigur

Mircea Marian: Asistăm la o înţelegere tacită între PSD, PNL, UDMR şi preşedintele Iohannis ca Justiţia să fie sufocată lent, dar sigur
Foto: EVZ

“Diferenţa dintre veniturile obţinute de Iohannis din chirii şi cele declarate” și „modul prin care a scpătat de litigiu actualul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu”, adică două subiecte importante ale acestei săptămâni,  au trecut neobservate, susține jurnalistul Mircea Marian.

“Să fi apărut aceste fapte pe vremea lui Traian Băsescu, ar fi fost un scandal naţional. Ieri, nu s-a întâmplat însă nimic. Pur şi simplu s-a mers mai departe cu ştiri despre noul dialog Dragnea-Alina Gorghiu sau despre criza bursei din Shanghai. PSD nu l-a deranjat cu o floare pe Iohannis, deşi, aparent, sunt în opoziţie, unul faţă de celălalt. Nimeni din politică nu şi-a pus vreo problemă legată de onestitatea lui Horodniceanu. Fireşte: omul a ajuns acolo prin deplina înţelegere dintre actualul preşedinte, Klaus Iohannis, şi guvernul Ponta, reprezentat de ministrul Robert Cazanciuc”, adaugă gazetarul într-un articol pentru EVZ.

Mircea Marian acuză o înțelegere între PSD, PNL, UDMR şi preşedintele Iohannis „ca Justiţia să fie sufocată lent, dar sigur”.

Mai exact, actualul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, are un litigiu cu Primăria Iaşi, litigiu legat de plata unui impozit pe teren. Partea „aproape hazlie” este că Horodniceanu, ca să scape de executarea silită, a cerut conducerii DIICOT – Alina Bica era şefa instituţiei – să nu îi mai plătească salariul pe card. După apariţia acestor informaţii, DIICOT nu a avut nici o reacţie, spune jurnalistul.

Amintim și cazul președintelui Iohannis privind conflictuld e interese. ANI a oprit procesul fără vreo explicație.

“Nu ştiu ce era în dosar, nu ştiu ce şanse aveau cele două părţi, dar să te retragi pe şest dintr-un proces cu şeful statului? Sunt aproape sigur că domnul care a luat această decizie, întrucât conduce provizoriu ANI, va câştiga concursul de preşedinte al acestei agenţii, în deplinul consens al tuturor facţiunilor politice. Fapul că are şi un masterat la academia SRI este un plus binevenit… În materie de Justiţie, am intrat într-o nouă eră.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
11:01 - Irina Nicolae a transmis un mesaj dur, după ce nu a fost invitată la reuniunea trupei A.S.I.A.:„Mi se pare degradant și înjositor. Mi-am cumpărat eu un bilet online, să fiu în sală”
11:00 - Simona Halep, suspendată până la vară! Patrick Mouratoglou a dat-o de gol pe campioana României
10:59 - România va achiziționa tehnică de luptă mondernă din Coreea de Sud: obuzierele K9 și K239 Chunmoo, pe lista discuțiilor
10:51 - Reacția Poliției Române după ce agenții s-au plâns că noile uniforme sunt „de cea mai proasta calitate”. IGPR dă de înțeles că polițiștii nu știu să le poarte (FOTO)
10:29 - Prima Doamnă a Ucrainei împlinește 45 de ani. Ce mesaj i-a lăsat Volodimir Zelenski: „Mă faci mai puternic”
10:27 - Simona Pătruleasa, despre cea mai mare provocare din viața ei: „Medicii îmi spuneau că este imposibil”. Ce sacrificii a făcut vedeta în urmă cu 12 ani pentru a deveni mamă
10:19 - Cutremur de 7,8 grade în Turcia, resimțit şi în Siria, Liban şi Cipru: Sute de morți, mii de răniți. Seismul a fost urmat de 42 de replici / Turcia cere ajutor internațional. România trimite salvatori (VIDEO)
10:14 - Urmărire ca în filme: Un traficant ucrainean a încercat să scape cu un Audi Q7 plin cu țigări. După cinci focuri de armă în pneuri, a tras pe dreapta și s-a predat vameșilor români (FOTO)
10:10 - Austria începe limitarea vitezei pe autostrada la 100 de km/h pentru a favoriza mașinile electrice
10:00 - Anthony Delon a ajuns la Oradea: „E puţin frig aici”. Fiul celebrului actor va juca alături de Mickey Rourke (VIDEO)