Mircea Marian: Încep să apară surprizele din noul Cod Fiscal, plantate discret prin consensul PSD-PNL. BOR nu va plăti, de facto, mai niciun impozit, iar românii din diaspora vor contribui la sănătate

Mircea Marian: Încep să apară surprizele din noul Cod Fiscal, plantate discret prin consensul PSD-PNL. BOR nu va plăti, de facto, mai niciun impozit, iar românii din diaspora vor contribui la sănătate

Mult discutatul Cod Fiscal nu este numai “lapte și miere”, susține jurnalistul Mircea Marian. Încep să apară surprizele: ici, colo câte o taxă, impozit pe sănătate pentru românii din diaspora, biserica e scutită de taxe, îi crește salariul Patriarhului Daniel, taxa pe lux a fost eliminata…etc.

Încep să apară surprizele din noul Cod Fiscal, plantate discret prin consensul PSD-PNL: Biserica Ortodoxă nu va plăti, de facto, mai nici un impozit. Lista scutirilor și excepțiilor e prea lungă ca să o înșir. România anului 2015: îi vânăm pe românii care muncesc pe brânci în străinătate și le cerem CASS, dar scutim BOR de plata impozitului pe „contributiile băneşti sau în natură ale membrilor şi simpatizanţilor” (de exemplu). A, uitasem: din noul Cod Fiscal s-a eliminat taxa de lux pe iahturi sau mașini cu motoare peste 3000 mc. „Ne-am luat România înapoi” :))”, scrie Mircea Marian pe Facebook.

800 de lei pe an la sănătate! Atât sunt obligaţi să plătească românii din diaspora, cu domiciliul în ţară, dar care lucrează la negru în străinătate şi nu pot proba că au asigurare socială în alt stat sau că sunt coasiguraţi. Prevederile apar în noul Cod Fiscal şi se vor aplica din 2016.

Potrivit acestor noi reguli, persoanele fără venituri, dacă nu contribuie la bugetul de asigurări sociale de sănătate sau nu fac parte din categoria persoanelor exceptate, vor trebui să plătească această sumă. (Detalii AICI)

Patriarhul Daniel își va dubla salariu. În prezent acesta are un salariu lunar net de aproximativ 7.731 lei, bani pe care îi primește de la bugetul de stat, la care se mai adaugă 6.169 lei din fondurile proprii ale Arhiepiscopiei Bucureștilor, potrivit datelor furnizate de Biserica Ortodoxă Română. (Detalii AICI)