Procesul lui Mircia Gutău se rejudecă de la început. Primarul din Râmnicu Vâlcea fusese condamnat la 3 ani de închisoare

Procesul lui Mircia Gutău se rejudecă de la început. Primarul din Râmnicu Vâlcea fusese condamnat la 3 ani de închisoare

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis anularea sentinţei de 3 ani de închisoare şi reluarea dosarului de la început a dosarului primarul de Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău.

”Admite cererea în temeiul art. 465 ALIN 11 LIT. B CPP de revizuire formulată de revizuentul Gutău Mircia împotriva deciziei penale 273/27.01.2010 a Înaltei Curți pronunțată în dosarul 698/57/2008.

Desființează decizia penală numai cu privire la revizuentul Gutău Mircia și dispune rejudecarea cauzei de către instanța de recurs, fixează termen la data de 14 mai 2018 cu citarea părților. Decizia este definitivă.”, au decis magistraţii la ÎCCJ.

Decizia a venit după ce, în 8 noiembrie anul trecut, Gutău a câştigat la Curtea Europeana a Drepturilor Omului împotriva României în care reclama încalcarea dreptului la apărare şi dreptul la un proces echitabil în procesul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care l-a condamnat la trei ani de inchisoare după ce alte doua instanţe au pronunţat achitarea lui.