Mita ajungea la Blejnar? Șeful Vămii Ploiești: O parte din bani mergeau la "preşedintele S.B."

Mita ajungea la Blejnar? Șeful Vămii Ploiești: O parte din bani mergeau la "preşedintele S.B."

Cornel Costea, șeful Biroul Vamal Ploiești, a declarat în fața judecătorilor că a luat mită 90.000 de lei, oprind o treime şi împârţind restul între vameşi şi alte persoane. După cunoştinţele sale, a mai spus Costea, banii ajungeau „la preşedintele S.B.”. Deși nu îl numește în mod direct, cel mai probabil este vorba despre șeful ANAF, Sorin Blejnar.

„Poziţia inculpatului pe parcursul audierilor,a fost una sinceră (…) in perioada octombrie 2010 – ianuarie 2011 a primit suma de 90.000 lei din care lui i-au revenit 30.000 lei, restul împărţindu-i între vameşi şi alte persoane, ca P.P.şi P.S., bani care, după ştiinţa sa ajungeau la preşedintele S.B.”, se arată în motivarea dată de instanță pentru arestarea lui Cornel Costea, citată de Mediafax.

Șeful Vămii Ploiești a fost arestat preventiv pentru 29 de zile fiind acuzat de procurorii anticorupţie de luare de mită în formă continuată. Cornel Costea a fost prins în flagrant, joi, de poliţişti în timp ce primea 10.000 de lei pentru favorizarea unei firme de import-export din Turcia. Acesta a atacat decizia de arestare preventivă emisă de Tribunalul Bucureşti, vineri, recursul urmând să fie judecat la Curtea de Apel Bucureşti.

Costea, anchetat după un denunţ  

Anchetatorii au stabilit că în perioada noiembrie-decembrie 2010 şi ianuarie 2011, Costea a pretins mai multe sume de bani unei firme de import-export din Turcia. Denunţătorul, patronul firmei turceşti, a declarat anchetatorilor că şeful Vămii Ploieşti i-a cerut o mită în valoare de 40.000-50.000 de euro în schimbul neprezentării tirurilor la controlul fizic din vamă.

În urma acestui denunţ, poliţiştii i-au organizat lui Costel Costea un flagrant, joi, acesta fiind prins chiar când primea 10.000 de lei de la acelaşi patron al firmei din Turcia.

Procurorii Direcţiei Generale Anticorupţie au făcut , joi după-amiază, mai multe descinderi  în Vama Ploieşti ca urmare a flagrantului.

Blejnar își susține nevinovăția

Șeful ANAF, Sorin Blejnar, respinge acuzațiile lui Cornel Costea, conform cărora o parte din bani ar fi ajuns la Blejnar.

„Nu cunosc foarte bine acuzaţiile sau dacă există nişte acuzaţii pe care mi le-ar fi făcut domnul Costea de la Vama Ploieşti”, a spus Sorin Blejnar pentru Realitatea TV. Acesta susține ca atacurile la adresa sa au devenit un „sport național”.

„Cei care sunt vinovaţi şi care au luat bani de acolo vor trebui să plătească. Eu nu mă simt vinovat pentru că nu am luat niciun ban şi nu am cerut niciun ban”, a mai adăugat șeful ANAF.

Sorin Blejnar: Sunt nevinovat!

Tags:
Ultima oră