VÂLCEA: Șofer, TRIMIS ÎN JUDECATĂ pentru mituirea unui poliţist! Suma uriașă oferită pentru RECUPERAREA PERMISULUI…

VÂLCEA: Șofer, TRIMIS ÎN JUDECATĂ pentru mituirea unui poliţist! Suma uriașă oferită pentru RECUPERAREA PERMISULUI...

Un bărbat de 39 de ani din judeţul Vâlcea a fost trimis în judecată sub control judiciar pentru dare de mită. Pentru a-și recupera permisul auto reţinut pentru conducere sub influenţa alcoolului, bărbatul ar fi oferit unui poliţist 700 de lire sterline, iniţial, apoi 500.

Poliţistul mituit a denunțat însă fapta iardenunţul a ajuns la procurorii de pe lângă Tribunalul Vâlcea. Aşa s-a stabilit că la începutul lunii martie, suspectul i-a oferit agentului de poliţie 700 lire sterline pentru a-l sprijini să-şi recupereze permisul de conducere. În data de 16 martie, suspectul a fost prins în flagrant în timp ce îi oferea agentului de poliţie 500 lire sterline cu scopul menţionat anterior.

În urma constatării faptei, bărbatul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea pentru cercetări, iar în baza probelor administrate, procurorul de caz a dispus reţinerea acestuia 24 ore pentru infracţiunea de dare de mită.

Ofiţerii D.G.A. – S.J.A. Vâlcea au beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcţiei Operaţiuni Speciale – Brigada Operaţiuni Speciale Piteşti. Potrivit Codului Penal, darea de mită se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani şi confiscarea banilor, în cazul de faţă.

Tags: