Modulul anual de pregătire „Platinul Eagle” va avea loc până pe 28 mai la poligonul Babadag

Modulul anual de pregătire Platinul Eagle va avea loc până pe 28 mai la poligonul Babadag
Foto: revista.forter.ro

Poligonul Babadag din Tulcea găzduiește până pe 28 mai modulul anual de pregătire „Platinum Eagle” din cadrul exercițiului multinațional „Black Sea Rotational Force 15” (BSRF-15).

Militarii efectuează trageri cu armamentul din dotare, cu muniție reală, exerciții de instruire prin parașutare, sprijin aerian apropiat, acordare a primului ajutor în zonele de conflict și exersează proceduri de comandă și control la nivelul subunităților, precum și proceduri de folosire ale sistemelor de armament anti-blindaj, potrivit unui comunicat al MApN remis Agerpres.

La „Platinum Eagle” se instruiesc în comun 750 de militari din Brigada 1 Mecanizată „Argedava”, dar și structuri în sprijin din forțele aeriene și navale, împreună cu militari din Bulgaria și ai Infanteriei Marine a Statelor Unite ale Americii, dislocați în Europa.

Exercițiul anual BSRF-15 are ca scop creșterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea în comun a militarilor în vederea participării la operații de menținere a păcii și de contra-insurgență.

Urmăriți B1TV.ro și pe