Moise Guran, despre arestarea lui Sorin Oprescu: În loc să-ți dai demisia, tu ce faci doctore? Te-ai crezut mai deștept decât procurorii care te păzeau ca pe butelie?

Moise Guran, despre arestarea lui Sorin Oprescu: În loc să-ți dai demisia, tu ce faci doctore? Te-ai crezut mai deștept decât procurorii care te păzeau ca pe butelie?

Jurnalistul Moise Guran comentează pe biziday arestarea preventivă a primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, reținut de procurorii anticorupţie după ce ar fi primit mită 25.000 de euro. Acesta scrie că lăcomia a fost cea care l-a împins pe Oprescu să pună mâna pe șpagă, tot lăcomia fiind cea care l-a oprit să spună stop.

„În loc să-ți dai demisia, asumându-ți că, dacă în jurul tău au făcut toți șpăgi ești oricum vinovat în ochii opiniei publice, în loc să pleci acasă și să te bucuri de nenorocitele alea de milioane de euro, pentru care ți-a crescut pulsul ori de câte ori îi găseai ascunși sub banchetă sau sub florile din living, în loc să pricepi că nimeni n-a crezut că omul tău de casă, Wigler, făcea șpăgi doar pentru el, nu și pentru tine… tu ce faci doctore?

Tu te crezi mai deștept decât permite legea? Te-ai crezut mai deștept decât procurorii care te păzeau ca pe butelie? Te-ai crezut intangibil… pentru că… de ce? Pentru că ești profesor universitar? Pentru că la câte sute de milioane de euro ai învârtit din fotoliul de primar, ți se vor trece cu vederea 25 de mii marcați? Ai crezut că tu nu ești prost ca Vanghelie? Dar ai crezut că un aparat de bruiaj te ține departe de pușcărie, este? Sau ai crezut că trepădușii din jurul tău nu te vor trăda, nu te vor filma chiar ei, pentru că… de ce? I-ai îmbogățit o dată cu tine? Și totuși, nu poți fi atât de prost încât să crezi că vor merge la pușcărie pentru tine? Sau din înălțimea inteligenței tale începusei să crezi că oamenii sunt credincioși precum câinii și nu vor mușca mâna care i-a hrănit? Of, doctore!”, scrie acesta.

Moise Guran se mai întreabă dacă șpaga produce dependență, dacă de naști cu ea sau funcția este cea care te schimbă. Acesta are și un îndemn pentru Oprescu.

„Scrie un tratat despre asta! O să ai mult timp să-l scrii, o să-i ajute poate pe alți dependenți, ca și tine și, cine știe, poate îți mai reduce din timpul pe care îl vei petrece acolo, din timpul pe care îl pierzi dintr-o bătrânețe în care vei avea ce să regreți. (…) Puteai avea șansa unei bătrâneți cumsecade!”, conchide jurnalistul.

 

Ultima oră
00:06 - Fost ministru francez al justiției, inculpat pentru corupție și abuz de putere: Rachida Dati e cercetată pentru activitatea sa de avocat al Renault în vremea lui Carlos Ghosn, când era și eurodeputată
00:00 - Medicul Adrian Marinescu, despre a treia doză de vaccin anti-COVID: Să putem lua în calcul noile mutații
23:54 - Premierul Florin Cîțu: “Dacă mai e nevoie ne vom mai vaccina o dată”
23:20 - Valeriu Gheorghiță, despre eșecul campaniei de vaccinare: Cred că vorbim despre o problemă sistemică. Ține de încrederea populației în autorități și de educație
23:04 - Florin Cîțu: PNRR va fi aprobat în septembrie. Primii bani ar putea veni în noiembrie, dar anumite proiecte ar putea începe mai devreme cu resurse de la buget și decontăm din PNRR
23:03 - Premierul Cîţu, despre afirmația ministrului Sportului la adresa Anei Maria Popescu: A fost un comentariu nefericit
22:35 - Valeriu Gheorghiță, despre valul 4 al pandemiei: Cifrele arată bine, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fim preocupați sau să nu luăm în serios toată această situație
22:26 - Valeriu Gheorghiță: Vorbim de un val 4 în majoritatea țărilor europene. Sunt analizate pe de o parte măsuri de motivare pentru vaccinare, iar pe de altă parte e luat în calcul un pachet de restricții (VIDEO)
22:12 - Valeriu Gheorghiță: „Este o prioritate să creștem numărul persoanelor vaccinate cu prima schemă”
22:00 - Florin Cîțu, despre declarația lui Ludovic Orban privind neatingerea țintei de vaccinare: M-a mâhnit