Monica Pop susține că betadina folosită în Spitalul de Oftalmologie nu este diluată. Tolontan: Vă felicit că sunteți în posesia singurelor flacoane care nu sunt diluate cu 30% cum sunt toate celelalte (VIDEO)

Monica Pop susține că betadina folosită în Spitalul de Oftalmologie nu este diluată. Tolontan: Vă felicit că sunteți în posesia singurelor flacoane care nu sunt diluate cu 30% cum sunt toate celelalte (VIDEO)

Potrivit unor documente publicate de jurnalistul Cătălin Tolontan, Monica Pop, directorul Spitalului de Oftalmologie, ar fi beneficiat de sprijinul parlamentarului PSD Florian Popa, care, de altfel, s-a autonumit în Consiliul de Administraţie al spitalului. Medicul neagă toate acuzațiile și susține că afirmații ale sale publicate în această anchetă au fost răstălmăcite și scoase din context. Monica Pop susține că Florian Popa nu a fost numit în calitate de parlamentar, ci în calitate de membru al comunității universitare.

Totodată, directorul spitalului a mai afirmat într-un schimb de replici cu Tolontan că soțul ei, inginer chimist, a testat betadina folosită în spital și primită de la Hexi Pharma și aceasta nu este diluată.

De asemenea, Monica Pop mai consideră că jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor vor să se răzbune pe ea pentru că le-a contrazis dezvăluirile făcute în scandalul dezinfectanților diluați.

Monica Pop: Titlul articolului absolut incredibil pe care l-a scris domnul Tolontan, ca să se răzbune pe mine pentru că mi-am permis să contrazic ceea ce a spus despre sistemul sanitar, este exact ăsta: susținere politică a PSD! Va trebui să-l demonstreze.

Cătălin Tolontan: ANI a considerat că domnul Popa are o problemă penală de conflict de interese și de incompatibilitate, nu un jurnalist. Asta este o chestiune care se va regla la parchet, una dintre ele, și cealaltă la instanță. Dacă a fost sau nu legal o să stabilească alții. Deocamdată, potrivit ANI, nu este legal, dar asta e o versiune. Sigur, domnul Popa spune că e legal. Ne vom lămuri.

Monica Pop: Dacă domnul Popa a fost președintele Consiliului de Administratie în momentul acela, înseamnă că pe mine mă susține PSD-ul? Că așa ați titrat acolo…
Cătălin Tolontan: Da, asta înseamnă.

Monica Pop: Nu asta înseamnă, domnul Tolontan. Domnul Tolontan, sunt directorul spitalului de 23 de ani și au fost toate partidele la guvernare.
Cătălin Tolontan: Nu a fost un accident pentru că nu s-a întâmplat numai o dată. S-a întâmplat în 2010 și 2014. Aceste examene sunt examene profesionale. Eu o înțeleg pe doamna Pop, că nimeni nu vrea să nege meritul profesional pe care-l are. Nu am scris nicăieri acest lucru..
Monica Pop: Ba da!

Cătălin Tolontan: … dar un examen profesional, prin poziționarea unui parlamentar de la orice partid, nu contează care, în fruntea comisiei de examinare își pierde caracterul de examen profesional. Despre asta vorbim.

Monica Pop: Nu a venit ca parlamentar, ci ca membru al comunității universitare perfect legal delegat de Senatul Universității. Eu l-am rugat pentru că eram mai apropiată de dânsul, dar puteam ruga orice coleg. Nu are nicio legătură cu PSD-ul.

Cătălin Tolontan: Parlamentarii când sunt aleși nu mai au aceleași drepturi cu restul cetățenilor.

Monica Pop: E problema dânsului. Ce am discutat ieri cu Neag … e foarte urât cum a interpretat și scos din context. Dacă sunt așa susținută de PSD, cum de în urmă cu trei ani m-a pus domnul Băsescu în Consiliul de Administrație al Casei Naționale și mi-am dat demisia că eram în incompatibilitate? Dânsul m-a pus. Chestia cu PSD e foarte urâtă și e foarte urât că vreți să vă răzbunați, că eu eram aceeași și în 2010 și acum 20 de ani. Vă răzbunați că v-am contrazis, că ați văzut ce isterie a-ți creat cu niște afirmații doar parțial adevărate.
Apropo de Hexi Pharma: ați spus că avem șase contracte pentru betadină. Corect! Avem betadină cu care facem plaga operatorie. Soțul e inginer chimist și mi-a făcut o analiză și e exact ce scrie pe etichetă. Vă ofer unul din flacoane să faceți și dumneavoastră (teste). Dacă iese la fel, ce faceți?

Cătălin Tolontan: Sunteți în posesia singurelor flacoane de poliodină care nu sunt diluate cu 30% cum sunt toate celelalte zeci descoperite în toată țara de Guvern și Procuratură. Vă felicit că le-ați găsit pe cele care nu sunt diluate!

Monica Pop susține că betadina folosită în Spitalul de Oftalmologie nu este diluată. Tolontan: Vă felicit că sunteți în posesia singurelor flacoane care nu sunt diluate

#DIRECT_ONE_0p8mch#

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu