Montarea repartitoarelor devine obligatorie din 2016: La nivel european, România are unul dintre cele mai scă­zute grade de contorizare (VIDEO)

Montarea repartitoarelor devine obligatorie din 2016: La nivel european, România are unul dintre cele mai scă­zute grade de contorizare (VIDEO)
Foto: cugetliber.ro

De anul viitor montarea repartitoarelor devine obligatorie, iar proprietarii apartamentelor alimentate de la sistemul centralizat de încălzire trebuie să se asigure că respectă noua măsură până la finalul anului 2016, informează B1 TV.

Cei mai mulți bucureșteni sunt nemulțumiți de această situație și spun că nu vor putea suporta cheltuielile făcute pentru cumpărarea și montarea repartitoarelor.

Obligativitatea montării acestora vine din faptul că România, ca membru al blocului comunitar, a adoptat legislaţia euro­pea­nă din sectorul eficienţei ener­getice, care prevede ca până în 2020 toate statele din Uniunea Europeană să îşi crească cu 20% eficienţa consu­mu­lui de energie.

Mai mult, mulţi bucureşteni nu cred că facturile lor vor fi mai mici odată cu implementarea acestei măsuri.

La nivel european, România are unul dintre cele mai scă­zute grade de contorizare, de doar 41%, la polul opus aflân­du-se Germania şi Danemarca, cu un grad de con­to­ri­zare de 100%.

Montarea repartitoarelor devine obligatorie din 2016

Ultima oră
14:47 - Orban, către liberali: Nu-mi aduc aminte ca Florin Cîțu să fi consultat un for al PNL înainte de deciziile ce au dus la criză şi retragerea USR PLUS. Dacă ei nu mai vin în coaliție, cu cine facem majoritate parlamentară?
14:38 - Ludovic Orban: Un lider al PNL trebuie să fie carismatic și să aibă forța și inteligența de a duce PNL la victorie. Am câștigat această competiție
14:32 - Directive date din taberele Cîțu și Orban, ca delegații la congres să-și dovedească votul. „Toți trebuie să deschidă perdelele la cabine” (FOTO)
14:20 - Mihai Bendeac, mână spartă. Plăteşte personal, cu 10.000 euro, concurenţii de la iUmor, de la Antena 1
14:11 - Ludovic Orban: Nu avem un premier și un Guvern cu care să ne putem mândri. Niciodată nu a existat un premier cu cotă de încredere atât de joasă (VIDEO)
14:04 - Dan Vîlceanu, către Ludovic Orban: În Parlament aţi fost alături de cei care au vrut să dea jos Guvernul. Aţi ridicat un zid în PNL şi acum vă cer să îl dărâmaţi (VIDEO)
13:40 - Peste 7,600 de noi infectări cu COVID-19 la nivel național și 264 de copii, spitalizați. Doar 3 paturi ATI, libere în București
13:34 - Rareș Bogdan, mesaj pentru susținătorii lui Orban: Nu puteți să rechiziţionaţi o sală. Nu stigați „demisia”, pentru că e guvernul nostru. Noi nu suntem PSD-isti
13:30 - CORONAVIRUS | Încă 7.676 de infectări în România. Pandemia a mai făcut 121 de victime / Bucureștiul a depășit pragul de 4 / 1.195 de pacienți la ATI în toată țara, din care 17 sunt minori
13:19 - Florin Cîțu: Nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie ”Votaţi PSD!”. Voi lupta pentru refacerea coaliţiei, dar nu voi permite ca PNL să fie înghenunchiat / Premierul și-a pierdut vocea până la finalul discursului (VIDEO)