Moș Craciun a pornit la drum: Călătoria în jurul lumii, monitorizată în timp real. Când vor ajunge cadourile la copiii din România 

Moș Craciun a pornit la drum: Călătoria în jurul lumii, monitorizată în timp real. Când vor ajunge cadourile la copiii din România 

Moș Crăciun a pornit la drum. Timp de 24 de ore, Moşul va face înconjurul lumii și se va asigura că fiecare copil își va primi cadoul binemeritat. Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială monitorizează şi în acest an călătoria pe care Moş Crăciun o face în jurul lumii, o tradiţie care durează de peste şase decenii.

Moş Crăciun a pornit în călătoria mult așteptată de copiii din întreaga lume. Va fi un drum lung și anevoios, dar Moșul cel bun nu se dă în lături atunci când vine vorba de copii, mai ales de cei cuminți.

Cu ajutorul Comandamentului Nord-American de Apărare Aerospaţială oricine poate urmări, în timp real, călătoria Moșului.

El are de parcurs 510 milioane de kilometri, în ziua de Ajun, la o viteză fabuloasă de aproape 11 milioane de kilometri pe oră. Moș Crăciun are o muncă grea de făcut în condițiile în care trebuie să viziteze peste 390 de mii de case pe minut.

Urmărirea lui Moș Crăciun este o tradiţie care datează din anul 1955. Totul a început dintr-o greşeală. O reclamă la jucării de Crăciun expusă în magazinul american Sears a fost publicată cu un număr de telefon la care Moş Crăciun putea fi apelat. Numărul respectiv aparţinea colonelului Harry Shoup, de la Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială. El a fost cel care a primit primul apel telefonic de la un băiat. Aşa a început tradiţia de urmărire a Moşului.

De atunci, în fiecare an, mii de voluntari răspund apelurilor şi e-mail-urilor trimise de copii şi adulţi din întreaga lume. Potrivit NORAD, un voluntar răspunde, în medie, la 40 de apeluri telefonice pe oră. Anul trecut, peste 1.500 de voluntari, militari și civili, au preluat sarcina de a transmite Moșului mesajele copiilor din întreaga lume.

Prima oprire a lui Moş Crăciun a fost în Republica Kiribati iar în România, Moșul va ajunge, ca în fiecare an, între orele 22 și 23.

Călătoria Moșului poate fi urmărită, în timp real, AICI

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:24 - Washington avertizează Kievul: SUA „nu permit” Ucrainei să lanseze atacuri în Rusia
09:22 - Eugen Tomac, despre aderarea României la Schegen: Declarația Președintelui, extrem de nefericită. Un stat UE ne îngrădește un drept, utilizând argumente false (VIDEO)
09:12 - Camelia Șucu a alcătuit un top al bărbaților importanți din viața ei: cine se află pe primul loc
09:08 - Democrații mai câștigă un loc în Senatul SUA și obțin majoritatea de 51-49, după victoria lui Raphael Warnock în Georgia
08:58 - Războiul din Ucraina a dublat numărul demisiilor din Armată. Tinerii încep să fugă de școlile militare, banii mai mulți din sectorul privat, posibili „vinovați”
08:51 - Solstițiul de iarnă 2022, cea mai scurtă zi din an. Când are loc și ce semnificație are în tradiția populară
08:48 - Robert Negoiță: Primăria Generală nu ne lasă să facem pasajul de la Dristor. Fac un apel către primarul general să nu ne mai blocheze în aceste proiecte absolut necesare și utile pentru București (VIDEO)
08:37 - Numărul producătorilor de usturoi din România a depăşit aşteptările. Există chiar un soi de usturoi pe care-l cheamă Benone, după Benone Sinulescu
08:35 - Șeful unui ocol silvic din Bihor, cercetat pentru furt de energie electrică: polițiștii au deschis dosar penal
08:24 - Cristiano Ronaldo, supărat după calificarea Portugaliei în sferturile Cupei Mondiale. Ce a făcut la finalul victoriei cu Elveția (VIDEO)