Curtea de Apel București a dat publicității motivarea deciziei e arestare preventivă a președintelui CJ Mehedinți, Adrian Duicu, şefului IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea şi omului de afaceri Constantin Popescu, preşedintele PSD Orşova, arătând că lăsarea în libertate a inculpaților prezintă o stare de pericol pentru ordinea publică.
„Inculpatii s-au folosit de demnitatile si functiile detinute pentru satisfacerea unor interese personale sau a incercat introducerea in penitenciar a unui opozant politic, ca in cazul inculpatului Duicu”, arată magistrații, potrivit EVZ.
De asemenea, în motivare se precizează faptul că Adrian Duicu a încercat să-și consolideze influența la nivelul jud Mehedinți sprijinind instalarea în diferite funcții de conducere sau execuție a unor oameni obedienți, a fraudat concursuri de ocupare a unor funcții și, mai grav, a luat măsuri împreună cu Constantin Popescu pentru înlăturarea din funcție a opozanților ideilor sale.
„Extrem de grav este şi faptul că inculpatul a traficat influenţa sa pe care o are sau cel puţin pretinde că o are la un nivel înalt al statului român, aducând în discuţii cu Ponea pe prim-ministrul României, secretari şi subsecretari de stat, ministrul de Interne sau şeful Poliţiei Române, Petre Tobă. Este neclară activitatea acestor persoane în acest moment procesula, ancheta fiind la început”, se mai arată în motivarea arestării întocmită de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti.
CAB a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şefului IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi a omului de afaceri Constantin Popescu, lider al PSD Orşova, în dosarul în care sunt acuzaţi de corupţie.