Motivarea în cazul condamnării la închisoare a lui Andrei Plăcintă: "Posibilitatea de reeducare a acestuia, redusă"

Motivarea în cazul condamnării la închisoare a lui Andrei Plăcintă: "Posibilitatea de reeducare a acestuia, redusă"
Foto: replicaonline.ro

Pedeapsa de 3 ani de inchisoare pentru Andrei Plăcintă era prea mică pentru ca fiul senatoarei PNL să îşi conştientizeze faptele. Explicaţia apare în motivarea condamnării la 6 ani de închisoare cu executare, venită din partea Curţii de Apel Bucureşti.

Andrei Plăcintă a fost condamnat iniţial în martie de Tribunalul București la 3 ani de inchisoare cu suspendare. La recurs, magistrații Curţii de Apel Bucureşti au decis că pedeapsa este prea mica pentru ca fiul senatorului Sorina Plăcintă sa conștientizeze faptele.

Posibilitatea de reeducare a acestuia printr-o pedeapsă de doar 3 ani inchisoare cu suspendare este mult diminuată și, de asemenea, nu ar fi aptă să formeze o atitudine de respect față de lege și față de normele și valorile sociale (…) Măsurile sub supraveghere impuse nu garantează că inculpatul nu va recidiva in continuare în săvârșirea unor astfel de fapte antisociale.Condamnarea la 3 ani pedeapsă nu reprezintă un avertisment suficient care să-l determine pe inculpat să-și corijeze fapta„, se arată în motivare.

Desi magistraţii Tribunalului București i-au dat o pedeapsă blândă, întrucât Andrei Plăcintă nu are antecedente penale şi urmează cursurile unei facultăţi, Curtea de Apel a considerat aceste lucruri irelevante.

Curtea de Apel București l-a achitat pe Andrei Placinta pentru infracțiunea de tâlharie, insa l-a condamnat la 6 ani de inchisoare cu executare, pentru tentativa de omor. Decizia poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte.