Motivarea instanței: Propunerea de candidatură a lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4 este nelegală

Motivarea instanței: Propunerea de candidatură a lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4 este nelegală

Propunerea de candidatură a lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4 a fost respinsă pentru că nu a provenit de la filiala de partid a municipiului Bucureşti ci de la cea locală, potrivit motivării judecătorilor de la Tribunalul București, informează Mediafax.

"Instanţa a reţinut că prin încălcarea normei imperative prevăzute de art. 47 alin. I din Legea nr. 115/2015, propunerea de candidatură este nelegală, nefiind formulată de structura partidului extres prevăzută de lege. În măsura în care intimatul a candidat la funcţia de primar din partea unui partid politic, propunerea de candidatură care însoţea dosarul electoral trebuia să provină de la conducerea filialei municipiului Bucureşti, propunerea depusă în termenul prevăzut de lege pentru depunerea candidaturilor, nefiind suficientă propunerea provenită de la o filială locală a partidului, în speţă filiala de sector", se arată motivarea instanței.

Candidatura lui Piedone la Primăria Sectorului 4 a fost respinsă definitiv joi de Truibunalul București. Pe de altă parte, Judecătoria Sectorului 4 a decis că fostul edil poate candida pentru funcția de consilier local. Decizia nu este definitivă. (Detalii AICI)