Motivarea instanței: Sorin Oprescu rămâne în arest pentru că viața sa nu este pusă în pericol

Motivarea instanței: Sorin Oprescu rămâne în arest pentru că viața sa nu este pusă în pericol
Foto: B1 TV

Judecătorii au publicat motivarea în cazul deciziei de menținere a lui Sorin Oprescu în stare de arest preventiv, informeză B1 TV.

Astfel, decizia a fost luată pentru că viața lui Oprescu nu este pusă în pericol, pentru că bolile sale pot fi tratate în arest și pentru că nu exiistă o expertiză care să demonstreze contrariul. Mai mult, măsura este necesară pentru că urmărirea penală nu a fost finalizată, deci pentru desfășurarea în bune condiții a procesului penal este nevoie de menținerea acestei măsuri preventive.

Pe de altă parte, avocații au susținut că primarul suspendat al Capitalei se simte rău și probabil vor înainta o cerere pentru ca acesta să fie dus la un alt spital decât cel Universitar, unde a mai fost, pentru a i se face noi investigații.

La rândul său, Sorin Oprescu a spus în fața instanței că suferă de mai multe boli și că a depus la dosar înscrisuri care atestă acest lucru. El a mai afirmat că primește tratament în arest, dar nu poate avea o alimentație potrivită pentru bolile pe care le are. Oprescu a insistat că nu vrea să moară în arest și că nu vrea ca votanții lui să rămână cu o părere proastă despre el.