Motivul atacului rechiniului din Egipt soldat cu moartea a două turiste, inclusiv o româncă. Ce a scos la iveală ancheta

Motivul atacului rechiniului din Egipt soldat cu moartea a două turiste, inclusiv o româncă. Ce a scos la iveală ancheta
Sursa: Pexels

O anchetă a scos la iveală motivul atacului lansat de un rechin care a dus la moartea unei românce și a unei austriece în Marea Roșie. Peştii marini răpitori se aflau în sezonul de reproducere şi căutau mâncare în apele mai puţin adânci, a stabilit o comisie de anchetă, informează EFE.

Cum a fost posibil atacul rechinului în Marea Roșie

Un singur exemplar de rechin tigru s-a aflat în spatele celor două atacuri fatale din 1 iulie, date fiind urmele de muşcătură de pe corpurile victimelor, care făceau snorkeling.

Comisia a atribuit atacurile prezenţei rechinului în ape puţin adânci, dat fiind că este sezonul de reproducere şi de depunere a ouălor, care începe de la jumătatea lunii aprilie şi se încheie la sfârşitul lunii iulie” şi a adăugat că „motivul din spatele atacului a fost cel mai probabil hrana.

Potrivit textului redactat de experţi egipteni, turista din România a fost atacată prima, în staţiunea Sahl Hashish, din Hurghada, cu toate că întâia victimă descoperită a fost turista austriacă. Ulterior, guvernatorul Mării Roşii, Amr Hanafy, a interzis toate activităţile nautice în perimetrul atacurilor, fără a preciza când anume vor putea fi reluate acestea.

În raportul său, comisia a enumerat o serie de motive pentru atacurile rechinilor în Marea Roşie: pescuitul excesiv în Marea Roşie, folosirea excesivă a locurilor pentru scufundări şi snorkeling, oameni care dau de mâncare peştilor, animale care caută noi locuri pentru a se hrăni, ajungând în zonele de ţărm şi în locuri cu apă puţin adâncă.

O româncă a fost ucisă de rechin lângă plajele Egiptului de la Marea Roșie, la sud de orașul Hurghada, a anunțat ministerul egiptean al Mediului, scrie Reuters.

Româncă ucisă de rechin

Românca a murit după ce o tragedie similară a avut loc în cazul unei turiste din Austria.

Două surse au declarat pentru Reuters că trupul neînsuflețit al unei turiste românce în vârstă de 44 de ani a fost descoperit la câteva ore după un atac în care a murit o austriacă de 68 de ani. Ambele atacuri au avut loc la o distanță de 600 de metri unul de celălalt, în apele coastei Sahl Hasheesh, potrivit surselor citate.

Guvernatorul regiunii, generalul-maior Amr Hanafi, a emis un ordin de suspendare a tuturor activităților pe plajele din zona atacurilor.

​​ Scene de coșmar surprinse pe o plajă în Egipt. O femeie de origine austriacă, aflată în vacanță în golful Sahl Hasheesh din Marea Roșie, a murit după ce a fost atacată de un rechin, scrie Daily Mail.

Urmăriți B1TV.ro și pe