Năzdrăvăniile "penale" ale lui Darius Vâlcov: Cum va arăta România cu un Cod Fiscal care are ca autor un pungaș care lua șpăgile la pungă prin cimitire?

Năzdrăvăniile "penale" ale lui Darius Vâlcov: Cum va arăta România cu un Cod Fiscal care are ca autor un pungaș care lua șpăgile la pungă prin cimitire?
Foto: cotidianul.ro

Ministrul de Finanțe Darius Valcov a demisionat după ce procurorii DNA l-au acuzat de luare de mită. Potrivit unui raport, Vâlcov primea mita în pungi de plastic și se întâlnea cu ceilalți suspecți anchetați de DNA în cimitir de frică să nu fie interceptat.

În ciuda tututor acuzațiilor aduse de procurorii anticorupție,  premierul Ponta a afirmat că fostul primar al Slatinei va rămâne la conducerea Finanțelor  până la finalizarea proiectelor de Cod Fiscal și Cod de procedură fiscală și până la aprobarea lor într-o ședință de Guvern, probabil miercurea viitoare.

Și nu numai atât! Tot Ponta a anunțat astăzi că, „dacă PNL va bloca noul Cod Fiscal”, el este gata să-și asume răspunderea în Parlament pentru acesta.

 

Jurnalistul Adrian Halpert descrie ca fiind inacceptabilă decizia premierului de a păstra la șefia Finanțelor României un “pungaș”.

“Într-o țară normală, un asemenea anunț făcut de premier ar fi dus la decapitarea sa de către mass-media. La noi însă, beneficiind de autismul Opoziției și de tăcerile îngăduitoare ale președintelui Klaus Iohannis, șefului Guvernului i se pare normal să se prezinte în Parlament cu un Cod Fiscal făcut de unPUNGAȘ! Iar presa tace îngăduitoare, fie o parte a ei surprinsă de succesiunea evenimentelor, fie, altă parte a ei, complice și care mai și laudă „maturitatea” premierului Ponta!

Dacă Opoziția nu face nimic, dacă Președintele se mișcă în reluare, este de datoria noastră a presei să atragem atenția opiniei publice și să cerem:

·         1. Plecarea imediată din fruntea Ministerului de Finanțe a „pungașului” Darius Vâlcov

·         2. Retragerea imediată a proiectului de Cod Fiscal și punerea unui nou proiect, revizuit, într-o reală dezbatere publică”, scrie Halpert pe reportervirtual.ro.

”NU se poate ca premierului Ponta să i se permită să se prezinte în fața Parlamentului cu un Cod Fiscal făcut de Vâlcov. Dumnezeule, chiar nu mai avem simțul realității în țara asta?! Probabil că Vâlcov va ajunge, într-una din fazele cercetării penale, la o măsură de arest preventiv (în arest sau la domiciliu).

Cum va arăta România atunci cu un Cod Fiscal care are ca autor un penal care lua șpăgile la pungă prin cimitire?! Ce credibilitate crede Ponta că poate avea un asemenea proiect crucial pentru economia românească care are la bază un asemenea autor?

Din două, una: ori eu mi-am pierdut mințile, ori Ponta. În prima variantă, nu-i bai, nu pot răni pe nimeni cu ceea ce scriu (vorba ceea, din „O noapte furtunoasă”: „niște scârța-scârța pe hârtie…”).

În cea de-a doua variantă, e grav, pentru că omul are încă în mâini frâiele țării. Și nici nu pare că vrea să le lase prea repede…”, mai scrie jurnalistul.

 

Ultima oră
07:23 - Ministrul Tanczos Barna (UDMR) recomandă lemnele pentru încălzirea românilor pe timpul iernii: „Nu e nicio rușine”
00:12 - Marius Budăi, despre problema pensiilor speciale: Nu fac eu propuneri şi pentru sistemul de apărare şi ordine publică deoarece ar însemna să mă ocup de tot Guvernul
00:05 - Președintele Croației a semănat confuzie cu amenințarea că va retrage trupele din NATO, pe fondul crizei dintre Rusia și Ucraina. Ce a declarat Zoran Milanovic
23:58 - De ce a părăsit Andreea Tonciu Survivor România 2022. A avut nevoie de intervenția medicului, cu puțin timp înainte de eliminare
23:50 - DSP-urile sunt în colaps. Pacienții se vindecă de Covid până să le răspundă cineva solicitărilor
23:43 - Boris Johnson: Dacă Rusia va invada Ucraina, fiii multor rusoaice nu se vor mai întoarce acasă. Rezistența ucraineană va fi feroce, iar Marea Britanie va mări numărul militarilor din cadrul NATO (VIDEO)
23:27 - Adela Popescu, glume pe seama vârstei lui Răzvan Fodor: Îmi dau seama că nu e chiar așa de rău. Cum a reacționat actorul
23:24 - Administrația Biden a retras oficial ordinul privind vaccinarea obligatorie în marile companii. Actul normativ fusese blocat de Curtea Supremă a SUA
23:06 - Un grup comercial american taie din avântul sancțiunilor anunțate de Biden. “SUA ar trebui să ia în considerare noi prevederi legale”
23:02 - Florin Piersic a plecat din România, la 86 de ani. Motivul pentru care a părăsit țara și cine îl însoțește