Necolaiciuc a ajuns în România: Fostul şef al CFR, dus cu duba la Judecătorie. Imagini exclusive!

Necolaiciuc a ajuns în România: Fostul şef al CFR, dus cu duba la Judecătorie. Imagini exclusive!
Foto: B1 TV

Fostul director CFR, Mihai Necolaiciuc, a sosit, miercuri, pe Aeroportul Henri Coandă, escortat de Biroul Naţional Interpol din România. Necolaiciuc urmează să fie dus în faţa magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 1, care instrumentează dosarele sale.

Aeronava în care se afla fostul director a aterizat pe Aeroportul Otopeni puţin după ora 13. Necolaiciuc a fost preluat apoi de autorităţi şi transportat cu o dubă a Poliţiei, într-o coloană oficială, spre Judecătoria Sectorului 1.

O echipă B1 TV a mers pe urmele lui Necolaiciuc din momentul în care duba autorităţilor a părăsit aeroportul şi până când maşina a ajuns la poarta Judecătoriei Sectorului 1. Imaginile au fost surprinse în exclusivitate.

Necolaiciuc, transportat în coloană oficială

Întrebat într-o intervenție telefonică în cadrul știrilor B1 TV dacă a vorbit cu clientul său Necolaiciuc, avocatul Ghiorghiță Mateuț a declarat că într-adevăr cei doi au comunicat, spunând „clientul meu așteaptă să fie audiat și apoi, evident, decizia judecătorului”.

Ghiorghiță Mateuț a anunțat că îl va reprezenta pe Necolaiciuc în patru dosare judecătorești. În privința prejudiciului pe care fostul director CFR l-a adus statului, respectiv peste 100 milioane de euro, avocatul Mateuț a declarat că „este prea devreme să se vorbească despre un prejudiciu”.

Necolaiciuc vine din SUA, unde a fost prins, în iunie 2009, de agenţii federali americani, din West Palm Beach Florida.

Atunci au început procedurile de extrădare şi, ulterior, după discuţiile cu oficialii români, secretarul de stat al SUA, Hilary Clinton, a semnat decretul de extrădare.

Mihai Necolaiciuc a ajuns în ţară la şase ani după ce a fugit din România.

 
Necolaiciuc, dus cu duba la Judecătoria Sectorului 1

 

În februarie 2005, Mihai Necolaiciuc a dispărut din România, şi a susţinut că se află la tratament în Austria, întrucât ar fi fost suspect de cancer de colon. Nu s-a mai întors însă în România, iar o serie de erori judiciare au făcut practic imposibilă prinderea lui.

Necolaiciuc a fost trimis  în judecată în 2009, pentru achiziţii defectuoase, pe care le-a făcut când era la şefia CFR. Potrivit DNA, a păgubit societatea cu peste 100 de milioane de euro.

Necolaiciuc ajunge la Judecătoria Sectorului 1

Tags: