Negocierile de la Ministerul Transporturilor, cu sindicaliștii feroviari, au eșuat. După 15 octombrie CFR-iștii ar putea intra în grevă generală

Negocierile de la Ministerul Transporturilor, cu sindicaliștii feroviari, au eșuat. După 15 octombrie CFR-iștii ar putea intra în grevă generală
Foto: cotidianul.ro

Negocierile de la Ministerul Transporturilor pe care oficialii din minister le-au avut cu sindicaliștii din domeniul feroviar au eșuat. Aceștia din urmă și-au arătat disponibiliatea pentru negocieri în vederea rezolvării revendicărilor pe care le au, însă, în caz contrar, vor fi declanșate procedurile conflictului de muncă, iar după 15 octombrie CFR-iștii vor intra în greva generală, potrivit Agerpres.

În urma negocierilor pe care le-am avut în seara aceasta (miercuri seară — n.r.) cu reprezentanții Ministerului Transporturilor nu am găsit nicio soluție pozitivă. În continuare avem numai promisiuni că se rezolvă, dar fără soluții. Toată lumea așteaptă. Noi ne menținem punctul de vedere: la 1 octombrie declanșăm procedura de intrare în grevă. Până în 30 (septembrie — n. r.) suntem sub contract, adică sub acord. Nu putem declanșa procedura decât conform Legii conflictelor de muncă, adică după ce ieșim de sub contract, și atunci cu parcurgerea pașilor legali. Probabil că după 15 octombrie se va ajunge la greva propriu-zisă, la greva generală„, a declarat, miercuri seară, președintele Federației Mecanicilor de Locomotivă (FML), Iulian Măntescu.

Acesta a mai declarat că joi sindicatele vor avea discuții cu societățile feroviare, dar cu toate acestea greva japoneză va continua.

Mâine ne vom întâlni cu toate societățile. Numai sindicatele cu societățile. Până luni nu cred că se vor mai lua alte hotărâri. Ministrul Transporturilor este plecat cu premierul la o întâlnire cu reprezentanții BERD, la Londra, și așteptăm să se întoarcă. Noi rămânem pe poziții. Greva japoneză va continua și mâine, ca semn de protest. Așteptăm negocieri, suntem dispuși la orice rezultat pozitiv până la 1 (octombrie — n.r.), iar după 1 (octombrie — n. r.), probabil că, dacă nu se vor găsi soluții, fiecare își urmează calea: sindicatele își urmează calea de atac, pe partea cealaltă administrația… Noi suntem dispuși la negocieri, ca să se găsească soluții. Este regretabil că s-a ajuns aici„, a subliniat Măntescu.

Sindicatele din domeniul feroviar au declanșat în perioada 22-24 septembrie, o grevă generală de tip japonez. (Detalii aici)