Nelu Tătaru: Cred că vom ajunge la situația în care se va putea ieși din case doar cu adeverință specială sau pentru drumuri esențiale. Poliția, Jandarmeria sau Armata ar putea patrula pe străzi (VIDEO)

Nelu Tătaru: Cred că vom ajunge la situația în care se va putea ieși din case doar cu adeverință specială sau pentru drumuri esențiale. Poliția, Jandarmeria sau Armata ar putea patrula pe străzi (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, este de părere „că vom ajunge” la situația în care ieșirea din locuințe va fi posibiliă exclusiv pe baza unei adeverințe de serviciu sau pentru deplasări esențiale, cum ar fi mersul la farmacie sau cel dedicat achiziției de alimente.

„Cred că vom ajunge, numai că limita de timp nu o știm decât în funcție de evoluție”, a afirmat Nelu Tătaru, vineri, în direct pe B1 TV, la „Bună, România” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir.

Referitor la metoda prin care autoritățile vor încerca să afle „exact” care este traseul oamenilor spre serviciu, demnitarul a explicat: „Pe stradă, în acele momente nu vor fi numai cei care circulă. Vor fi și organe de ordine, care vor legitima. Va trebui declarat un domiciliu și va trebui declarat și traseul pe care îl vom urma către unde ne vom deplasa”.

Întrebat dacă este posibil ca pe străzi să își facă apariția patrule mixte, care să cuprindă nu numai ofițeri de poliție, dar și militari sau jandarmi, Nelu Tătaru a răspuns: „În funcție de evoluție și de necesitatea izolării ferme, da”.

Despre eventualitatea în care se va ajunge la aceste măsuri, iar anumite persoane nu le vor respecta, secretarul de stat a subliniat: „Ați văzut că ultimele hotărâri de Guvern au pus pedeapsa până la 15 ani de închisoare”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
08:28 - Beatrice Mahler: Morga Institutului Marius Nasta este plină. Am avut foarte multe decese în ultimul timp
08:02 - Patru persoane au murit, după un grav accident de circulație în județul Caraș-Severin. Una dintre victime avea 16 ani
07:48 - România, printre destinațiile preferate de nevaccinați, datorită măsurilor mai relaxate. „Au cerut un zbor doar dus”
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)