Nelu Tătaru: „Restaurantele ar putea fi deschise, dacă timp de cel puţin două săptămâni se înregistrează o scădere a numărului de cazuri de la o zi la alta”

Nelu Tătaru: „Restaurantele ar putea fi deschise, dacă timp de cel puţin două săptămâni se înregistrează o scădere a numărului de cazuri de la o zi la alta”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat în cursul zilei de sâmbătă că România se află pe o direcție de stabilizare în lupta cu noul coronavirus. Chiar și așa însă, la rândul lor, românii trebuie să facă eforturi și să respecte regulile de protecție, precum purtarea măștii și respectarea măsurilor de siguranță.

Nelu Tătaru atrage atenția asupra faptului că reguliele de sitanțare și cele sanitare trebuie să fie respectate în permanență. În ultimele 24 de ore, pe teritoriul țării nostre au fost înregistrate 1.189 de noi cazuri de COVID-19.

Ministrul Sănătății, noi precizări cu privire la situația pandemiei în România

Aflat la Constanța, Nelu Tătaru a făcut apel la populație să respecte măsurile de distanțare socială și normele sanitare. Ministrul Sănătății susține că momentan în România situația ar fi pe o marjă de stabilizare, însă ea depinde foarte mult și de efoturile populației.

Suntem pe acea marjă de stabilizare, vom avea o perioadă de dinţi de fierăstrău. Vedeţi – 1.189 de cazuri la aproape 23 de mii de teste, vor urma două zile cu probabil un număr mai mic de cazuri pozitive, fiindcă vom avea şi un număr mai mic de teste lucrate, dar să vedem şi săptămâna viitoare. Suntem pe o perioadă de stabilizare, dar trebuie să ajutăm şi noi această perioadă, dacă vrem într-adevăr să ajungem pe o pantă descendent (…) Putem adapta numărul de paturi, putem adapta ca şi dotare, dar nu vă lăsaţi în baza spitalelor, aş prefera ca toată lumea să respecte aceste reguli”, a povestit Nelu Tătaru, potrivit Agerpres.

În ce condiții s-ar putea redeschide restaurantele

În condițiile în care urmează să vină sezonul rece, ministrul Sănătății a fost întrebat și în ce condiții s-ar putea redeschide restaurantele din România, în contextul pandemiei și al numărului mare de cazuri din țara noastră.

Sper ca până în sezonul rece să coborâm pe acea pantă descendentă şi să avem deschise restaurantele într-un context de respectare a unor reguli. Restaurantele ar putea fi deschise, dacă timp de cel puţin două săptămâni se înregistrează o scădere a numărului de cazuri de la o zi la alta”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit Agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`