Neregulile găsite de ANAF la CET Govora duc la schimbarea sistemului de administrare al societății

Neregulile găsite de ANAF la CET Govora duc la schimbarea sistemului de administrare al societății
Foto: cetgovora.ro

În urma votului din Cosiliul Județean Vâlcea, societatea Cet Govora își va schimba sistemul de administrare. Astfel, membrii Consiliului de Supraveghere vor avea un mandat de cel mult doi ani, iar directorii vor fi schimbați o dată la patru. În acest mod, societatea va fi controlată prin Consiliul de Supraveghere și Directorat, potrivit adevărul.ro.

Prin trecerea la sistemul dualist de administrare, vechiul Consiliu de Administrație CET Govora va fi înlocuit de un Consiliu de Supraveghere. Printre cei propuși să facă parte din acest consiliu s-a numărat și fostul director al societății, Mihai Bălan, dar acesta le-a transmis consilierilor județeni că refuză mandatul.

Directoratul care va asigura conducerea societății va fi formată din cinci persoane. Aceștia vor fi aleși de Consiliul de Supraveghere, iar mandatul acestora va fi de cel mult patru ani.

 Toate aceste lucruri se întâmplă după ce raportul întocmit de inspectorii ANAF, în urma unei inspecții din vară a scos la iveală faptul că fosta conducere CET Govora a avut cheltuieli nejustificate de mai multe milioane de lei. Potrivit raportului ANAF, în 2014, CET Govora a plătit 2,5 milioane de lei pentru consultanță juridică și 870.000 de lei pentru reclamă și publicitate în presă.

Tags: