Niciunul din pasagerii veniți cu zborul special din Africa de Sud nu a fost depistat pozitiv Covid

Niciunul din pasagerii veniți cu zborul special din Africa de Sud nu a fost depistat pozitiv Covid
O aeronavă AIRBUS A310 a companiei TAROM. Foto simbol: Hepta.ro / MMA / F.F.

Raed Arafat a anunțat marți seară că toți pasagerii din zborul special Tarom care a adus cetățeni români și străini din Africa de Sud nu sunt infectați cu COVID-19.

Niciun român venit din Africa de Sud nu a fost testat pozitiv cu COVID-19

În avion s-au aflat și sportivii de la CSM Știința Baia Mare, campioana României la rugby. Aceștia au fost preluați de o altă cursă Tarom spre Baia Mare, a anunțat Raed Arafat.

”Sportivii din Baia Mare au plecat direct cu un avion, iar procesarea actelor, a pașapoartelor se va face la Baia Mare”, a explicat acesta.

Arafat a dat detalii și despre cetățenii străini aduși din Africa de Sud cu zborul Tarom.

”În avion au mai fost și trei cetățeni din Polonia, care s-au dus în țară cu o cursă de linie, după ce au fost testați, 10 cetățeni bulgari pe care ambasada i-a luat cu un microbuz, 4 cetățeni spanioli, care sunt testați și carantinați, iar mâine vor pleca în Spania și un cetățean maghiar care rămâne carantinat în România, într-un județ din Ardeal”, a precizat coordonatorul DSU.

”Toate testele au fost negative, nu sunt probleme de sănătate”, a mai specificat acesta.

Românii, aduși cu o cursă specială

Premierul Nicolae Ciucă a convocat duminică o şedinţă de Guvern în contextul apariției variantei Omicron a coronavirusului. Discuțiile vizează actualizarea listei țărilor cu risc epidemiologic, pe identificarea măsurilor de identificare a apariției a noii variante în România, dar și pe repatrierea sportivilor români blocați în Africa de Sud.

„Am identificat la Tarom o aeronavă care va zbura la Pretoria şi va prelua cetățenii români. Pentru că vor mai fi alte 50 de locuri libere, oferim aceasta capabilitate şi celorlalte tări europene care nu au reușit să-şi extragă cetățenii. Este cât se poate de normal să luăm astfel de decizii pentru că cetățenii așteaptă acest lucru de la noi și noi avem datoria să le luăm. Ținând cont de faptul c[ peste câteva zile vom sărbători Ziua Națională, să facem totul astfel încât să simțim românește”, a declarat primul ministru.