Nicolae Ivăşchescu, ministrul interimar al Muncii. Înlocuitorul lui Botiş va fi ales în zilele următoare

Nicolae Ivăşchescu, ministrul interimar al Muncii. Înlocuitorul lui Botiş va fi ales în zilele următoare
Foto: mediafax.ro

Secretarul de stat Nicolae Ivăşchescu a fost desemnat de premierul Emil Boc, pentru a sigura provizoriu conducerea Ministerului Muncii, acesta urmând să gestioneze doar problemele curente ale instituţiei până la nominalizarea unui nou ministru, în zilele următoare, a anunţat miercuri primul ministru.

Emil Boc a declarat că are în vedere mai multe persoane pentru postul de ministru al Muncii, printre care Marian Sârbu, membru UNPR şi Gheorghe Barbu, actual secretar general al Camerei Deputaţilor. Ambii au mai ocupat postul de ministru al Muncii.

De asemenea, printre numele vechiculate pentru a prelua fotoliul de la Ministerul Muncii, se numără şi deputatul PDL Raluca Turcan şi Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Valentin Mocanu.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a anunţat, miercuri, că a demisionat din funcţie, şi că demisia sa are la bază motive de moralitate, el cerându-şi scuze cetăţenilor, dar şi colegilor, pentru situaţia creată. El a precizat că i-a informat încă de marţi pe premierul Emil Boc şi pe preşedintele Traian Băsescu, în legătura cu decizia de a renunţa la fotoliul de ministru.

Premierul Emil Boc a precizat la rândul său că a acceptat demisia lui Botiş din postul de Ministru al Muncii, şi că va înainta preşedintelui nominalizarea unei noi persoane pentru acest portofoliu, conform Constituţiei.

„Am acceptat demisia şi, conform Constituţiei, voi face o propunere preşedintelui”, a declarat Emil Boc.