Primarul Timișoarei ia ATITUDINE! Asistații social apți de muncă, scoși la MĂTURĂ: „A munci nu este o rușine”

Primarul Timișoarei ia ATITUDINE! Asistații social apți de muncă, scoși la MĂTURĂ: „A munci nu este o rușine”
Foto: BN24.ro

Nicolae Robu, primarul Timișoarei, a anunțat că asistații social care sunt apți de muncă vor fi scoși în oraș și puși să dea cu mătura, în urma crizei forței de muncă pentru curățenia stradală.

În momentul de față doar 20 de persoane sunt angajate pentru spațiile verzi, așadar gunoaiele îi depășesc, iar problema va fi rezolvată odată ce cele 42 de persoane asitate social vor începe să lucreze, potrivit libertatea.ro.

„Ceilalți au toți scutiri medicale, au documente. Cei 42 care sunt apți de muncă nu vor primi nimic dacă nu vor veni la muncă. A munci nu este o rușine și trebuie să cultivăm ideea asta în șocietate. Rușinos este să stai cu mâna întinsă când tu ești apt de muncă. Din păcate, în România s-a cultivat această ideeDorim să-i punem la muncă pe asistații social. Eu am avut tot timpul o atitudine tipică de dreapta, dar nu cred că trebuie calificată astfel, Este o atitudine sănătoasă să nu încurajez lenea, nemunca, parazitismul. Asistența socială trebuie să existe într-o șocietate sănătoasă, dar ea trebuie să aibă în vedere persoane aflate în dificultate: copii, persoane bolnave, persoane vârstnice, nicidecum persoane apte de muncă’ a declarat, vineri, primarul Robu.

De la 1 noiembrie, o societate a Primăriei se ocupă de îngrijirea domeniului public, după ce Timișoara a rămas fără contract de salubritate.

Ultima oră
07:31 - Lucian Romașcanu (PSD), reacție în scandalul momentului: „Sexul ți-l dă Dumnezeu, genul ți-l alegi”
07:16 - Fenomene meteo extreme în România. ANM: „Va fi o perioadă destul de complicată”
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină