Nicușor Constantinescu a primit permisiunea de a părăsi țara pentru a merge la tratament în SUA

Nicușor Constantinescu a primit permisiunea de a părăsi țara pentru a merge la tratament în SUA
Foto: ziuaconstanta.ro

Nicușor Constantinescu, președintele Consiliului Județean Constanța, a primit, joi, permisiunea de a părăsi țara, după ce a prezentat documente din care reiese că suferă de o afecțiune medicală severă și este necesar să meargă la tratament în Statele Unite, relatează Mediafax.

Joi dimineață, Constantinescu, a depus la DNA Constanța o solicitare pentru întreruperea interdicției de a părăsi țara pentru 30 de zile.

Cererea a fost acceptată de procurori, care au dispus ca președintele CJ Constanța să poată părăsi România până pe 30 ianuarie.

Reprezentanții DNA au afirmat că Nicușor Constantinescu a primit acest drept eoarece a prezentat documente din care a reieşit că suferă de o afecţiue medicală severă şi este necesar să meargă la tratament la o clinică din străinătate.

Constantinescu a declarat, miercuri seară, că ataca în instanţă interdicţia de a părăsi ţara, deoarece suferă de „o boală gravă” şi trebuie să meargă la tratament în SUA, unde şi-a făcut programări la mai multe institute, el obţinând deja viza de la ambasadă.

„Mâine (n.r.  joi) atac în instanţă acest ordin care îmi interzice mie să părăsesc România 30 de zile, având toate argumentele, o să câştig, depinde însă când o să fie dat termenul”, afirma Constantinescu.

Constantinescu ar urma să plece în SUA la sfârșitul acestei săptămâni pentru a-și trata problemele de sănătate.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost ridicat de procurorii anticorupţie, miercuri, din faţa sediului CJ, şi dus la audieri la DNA. În sarcina sa s-au reţinut şase infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave.

Urmăriți B1TV.ro și pe