Nicușor Dan a dat în judecată MOL România: Încălcarea ar fi că a semnat contracte cu firme terțe. Există o diferență de 10% – 15% între ce s-a raportat și cifrele de afaceri de la Oficiul Comerțului (VIDEO)

Nicușor Dan a dat în judecată MOL România: Încălcarea ar fi că a semnat contracte cu firme terțe. Există o diferență de 10% - 15% între ce s-a raportat și cifrele de afaceri de la Oficiul Comerțului (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a dat în judecată MOL România, despre care spune că a semnat contracte cu firme terțe în condițiile în care contractul prevedea că societățile care practică activități conexe celei de vânzare de carburant în locațiile respective trebuie să fie ori MOL România, ori firme deținute de MOL România.

„Este o diferență de 10% – 15% între ce s-a raportat și care sunt cifrele de afaceri de la Oficiul Comerțului”, a precizat edilul, marți seară, pe B1 TV, la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir.

Primarul general Nicușor Dan a dat în judecată MOL România

Oficialul a început cu câteva precizări față de ceea ce a postat pe Facebook, acolo unde există „o mică eroare”.

„Vreau să fac o nuanță față de ce ați spus, e chiar o mică eroare în ce am postat eu pe Facebook, deci într-o benzinărie vânzarea principală este pe produse petroliere, și aici contractul prevedea și prevede o sumă procentuală cu vânzarea, un număr de dolari pe tonă, și există activități conexe, care sunt vânzări de dulciuri, jucării, spălătorii și toate celelalte, și în această sumă se prevedea 2% din venit. Așa este contractul din 1995, o asociere în participațiune semnată pentru 49 de ani de Municipiul București, prin primarul Halaicu de atunci”, a explicat Nicușor Dan.

„Lucrul care este cel mai clar în contract și care este încălcat este faptul că în contract scrie negru pe alb că societățile care practică aceste activități conexe celei de vânzare de benzină-motorină trebuie să fie aceleași, adică în cazul nostru MOL România, sau să fie deținute de către MOL România, tocmai pentru ca noi să putem să intrăm în contabilitățile lor să verificăm că ce ne declară e corect”, a mai spus el.

„Încălcarea ar fi faptul că ei au semnat contracte cu filme terțe, care nu erau ei sau firme deținute de ei, deci ce se întâmpla în practică era că ei trimiteau către Direcția Venituri a Primăriei Municipiului București niște situații cu cantitatea de benzină-motorină vândută și situații cu aceste activități conexe – vânzările din activitățile conexe nu corespund cu cifrele de afaceri ale acestor firme. Asta este pe scurt observația noastră”, a continuat Nicușor Dan.

Întrebat ce legătură avea municipalitatea cu benzinăriile Agip, actualul primar general a afirmat: „Municipalitatea deținea terenul, așa cum municipalitatea deține terenul care este sub o parte din McDonald`s-urile din București și atunci există un alt contract în care este o împărțire a profitului între municipalitate și aceste firme care la un moment dat au făcut investiții”.

„Verificările pe care noi le-am făcut, pe care instituția le-a făcut, sunt din 2019, iar atunci Direcția de Control din Poliția Locală a municipiului s-a dus și a constatat că firmele care vând acolo nu sunt din consorțiul MOL și astfel se încalcă prevederea contractuală. Din 2019, 2020, 2021, 2022, avocații care au lucrat pentru noi au făcut o comparație între cât a raportat MOL România că s-a vândut în fiecare din aceste locații altceva decât produse petroliere și cât au cifrele de afaceri firmele care au prestat în asociere cu MOL în aceste locații. Este o diferență de 10% – 15% între ce s-a raportat și care sunt cifrele de afaceri de la Oficiul Comerțului”, a continuat Nicușor Dan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:37 - Consilierii lui Biden și Erdogan au avut o întâlnire neanunțată, la Istanbul. Discuții SUA – Turcia despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, dar și despre anexările rusești
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)