Nicușor Dan: Banii publici trebuie cheltuiți corect. N-am de gând să accept risipă prin prețuri umflate sau achiziții nejustificate

Nicușor Dan: Banii publici trebuie cheltuiți corect. N-am de gând să accept risipă prin prețuri umflate sau achiziții nejustificate
FOTO: Facebook: Nicusor Dan

Nicușor Dan a transmis joi, după întâlnireapentrucreare bugetului pentru 2021, că nu va accepta cheltuieli nejustificate din banii publici sau achiziții nejustificate.

„Am continuat azi dezbaterile cu reprezentanții direcțiilor din Primărie, consilierii municipali și ONG-urile în vederea creării bugetului pentru 2021, discutând despre cheltuieli și investiții pentru sănătate, asistență socială, consolidare anti-seismică, sport și agrement.

Au fost întrebări directe și, uneori, schimburi de replici mai tăioase, fiindcă banii publici trebuie cheltuiți corect. N-am de gând să accept risipă prin prețuri umflate sau achiziții nejustificate. Toți oamenii cu atribuții de conducere în Primăria Capitalei și în instituțiile subordonate trebuie să înțeleagă că epoca risipei s-a terminat, iar managementul înseamnă responsabilitate. Fiecare poate cheltui cu larghețe din banii personali, dar cu banii publici trebuie să fim strânși la pungă”, a scris Nicușor Dan pe pagina personală de Facebook.

Nicușor Dan l-a dat afară din ședință pedirectorul economic de la Administrației Lacuri Parcuri și Agrement București

Potrivit ziare.com,primarul Capitaleil-a dat afară din întâlnire pe Răzvan Nițu, directorul economic de la Administrației Lacuri Parcuri și Agrement București din ședința de joi, după cea solicitat în buget 15 milioane lei pentru a cumpără bănci.

Nițu ar fi spus că vrea să achiziționeze3.000 de bănci la prețul de5.000 de lei.

„Va bateți joc de noi? Va rog să părăsiți sala în acest moment că va bateți joc de noi”, a spus Nicușor Dan.

Răzvan Nițu a confirmat incidentul pentru sursa citată și a declarat că a plecat bulversat de la ședința și că nu a inetels unde a greșit. El a susținut că într-un parc monument nu poți pune orice banca și că există și bănci antivandalism, pentru care mentenanță e mai ușoară.