Nicușor Dan: În anul 2018, în bugetul aprobat s-a prevăzut că Bucureștiul va încasa din venituri proprii 2,5 miliarde de lei. A încasat 500 de milioane. La privat, orice manager care făcea chestia asta era demis a doua zi (VIDEO)

Nicușor Dan: În anul 2018, în bugetul aprobat s-a prevăzut că Bucureștiul va încasa din venituri proprii 2,5 miliarde de lei. A încasat 500 de milioane. La privat, orice manager care făcea chestia asta era demis a doua zi (VIDEO)

Deputatul Nicușor Dan a vorbit luni, în cadrul emisiunii „Dosar de politician” despre situația bugetului Capitalei, precizând că pentru anul 2018 s-a prevăzut că Bucureștiul va încasa din venituri proprii 2,5 miliarde de lei, însă a încasat doar 500 de milioane. Cu toate acestea, pentru anul 2019 în bugetul Capitalei s-a prevăzut încasarea sumei de 3,5 miliarde.

”Acum două săptămâni am spus, când am văzut execuția bugetară pe anul 2018, că până la sfârșitul anului – bugetul votat de Primăria Generală prevedea venituri de șapte miliarde – noi nu o să obținem mai mult de patru miliarde, uitându-ne și la ce s-a încasat anul trecut.

În anul 2018, în bugetul aprobat (…) s-a prevăzut că Bucureștiul va încasa din venituri proprii 2,5 miliarde de lei. A încasat 500 de milioane, adică 20%. (…) În 2016, tu ai încasat 300 de milioane, în 2017 ai încasat 380 de milioane, e ilogic să speri că o să încasezi de șapte-opt ori mai mult în 2018. (…) Orice manager în privat care făcea chestia asta era demis a doua zi.

În ăștia 2,5 miliarde sunt bani europeni, subvenții pe care le atragi de la bugetul de stat, taxe locale, amenzi.

În 2018 ai prognozat 2,5 miliarde, ai încasat 500 de milioane și spui că în 2019 o să încasezi 3,5 miliarde”, a declarat Nicușor Dan.

Gabriela Firea a anunțat la finalul săptămânii trecute că Bucureștiul se află în faliment nedeclarat. Edilul susţine că nu mai poate asigura funcționalitatea Capitalei și că situația a fost deja comunicată premierului Viorica Dăncilă.

Luni, primarul general a declarat că Liviu Dragnea este vinovat pentru situația financiară dezastruoasă a Capitalei. Edilul spune că toate marile orașe din țară au probleme din cauza celui care a condus de facto Guvernul în ultimii trei ani.

Premierul Viorica Dăncilă a convocat marți, la sediul Guvernului, o întâlnire de lucru cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, și cu primarii de sectoare. (Detalii AICI)

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
22:56 - Shakira, acuzată de evaziune fiscală în Spania. Ce sumă ar fi evitat cântăreața să plătească
22:50 - Emil Boc, despre OUG privind împrumuturile de Trezorerie: Se adresează primăriilor mici și mijlocii, pentru cofinanțarea proiectelor din fonduri europene sau naționale. Premierul a fost prompt (VIDEO)
22:41 - Mecanicul locomotivei responsabil pentru accidentul de la Fetești a fost reținut. Acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice în momentul incidentului
22:17 - Sepsi Sfântu Gheorghe, a doua echipă românească eliminată la penalty-uri din Conference League. Spartak Trnava merge mai departe după două remize
22:07 - Bilanț tragic în Turcia din cauza incendiilor în apropiere de Antalya. Mai multe hoteluri au fost evacuate
22:02 - Natalia Gavrilița, candidata PAS la funcția de premier al Republicii Moldova. Cine este femeia propusă de pro-europeni pentru a conduce viitorul guvern de la Chișinău
21:40 - AUR solicită demisia lui Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, după ce zeci de copii au stat blocaţi mai multe ore în câmp, în trenul Mangalia-Arad
21:35 - Victor Negrescu: Cred că inclusiv dreapta are oameni care pot face mai multe pe fonduri europene decât Ghinea. Dacă nu accesăm banii din PNRR, toată România pierde, mai ales la împrumuturi (VIDEO)
21:23 - Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, anunță că îl va sprijini pe Florin Cîțu
20:56 - Marea Britanie, Spania și Grecia, printre țările europene aflate în zona roșie. CNSU a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat (DOCUMENT)